1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Smet is perikelen rond opvang daklozen in Brussel beu

Vlaams minister Pascal Smet (sp.a) doet een oproep aan alle bevoegde politici om het probleem van de opvang van daklozen in Brussel op te lossen. Smet is de steeds weerkerende "vaudeville" ook beu. "Lieve bevoegde collega's: los het op", schrijft de gewezen Brusselse minister op zijn Facebook-pagina.

dvansant

Dat er in Brussel nog steeds mensen op straat moeten overnachten omdat er onvoldoende opvangplaatsen zijn, kan voor Smet niet door de beugel. "Het revolteert me dat in een stad als Brussel van 162km, 1,2 miljoen mensen al die bevoegde maar niet verantwoordelijke mensen er niet in lukken om een eigenlijk vrij eenvoudig probleem op te lossen", zo schrijft Smet op zijn Facebook-pagina.

Volgens Smet hebben de daklozen zelf geen boodschap aan de politieke discussie wie waarvoor bevoegd is. "Het zal die dakloze in hemelsnaam een zorg wezen. Kan het misschien eens over die dakloze gaan? Of hij asielzoeker, illegaal, gewone dakloze (sic) is doet niet terzake. Het is een mens die in een van de rijkste regio's van Europa geen dak heeft", aldus Smet.

"Dus lieve bevoegde collega's: los het op. En herhaal elk jaar die vaudeville niet", stelt de sp.a-minister nog.

BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER