"Ik dacht: misschien was het een ongeval"

Ik dacht: misschien was het een ongeval

"Ik dacht: misschien was het een ongeval"

Print
Kontich - Op het assisenproces van Daniela Mancini (36), die terecht staat voor het folteren van haar stiefdochters van 2 en 5, zijn dinsdag de grootmoeders van de slachtoffertjes komen getuigen. Als eerste kwam Anna, de oma langs vaderszijde, aan het woord. Zij had net zoals haar zoon getwijfeld aan de oprechtheid van haar oudste kleindochter, wanneer die zei dat Daniela haar pijn had gedaan. "Ze zei dat ze het niet gedaan had en ze bleef dat volhouden. Dan is er altijd twijfel. Ik dacht dat het misschien een ongeluk was geweest, of dat het gebeurd was tijdens het spelen."

Anna wist niet veel over de relatie van haar zoon. Hij vertelde dat hij Daniela op een trouwfeest had leren kennen. Ze had geen verdere vragen gesteld, want dat ligt niet in haar 'discrete' aard. "Wat als ik u nu zou vertellen dat hij haar in een stripclub leerde kennen en dat ze de eerste keer betaalde seks hadden? ", zei assisenvoorzitter Dirk Thys. "Mijnheer de voorzitter, een zoon zegt zo'n dingen niet tegen zijn moeder, zeker niet met onze katholieke opvoeding", aldus de doktersvrouw.

Toen ze de Braziliaanse de eerste keer ontmoette, was ze onder de indruk. "Een liefhebbende, elegante dame, met goede manieren, een echt zonnetje in huis. Ze was ook heel vriendelijk naar mijn bedlegerige moeder toe. Ik vond haar een goed mens, met een goed hart."

Dat dat goed mens in staat was om haar kleindochter van 5 tijdens een vakantie aan zee aan de haren te trekken, tegen de oren te slaan en een popje in de mond te proppen, kon ze niet geloven. "Ik was mee op vakantie en ik heb daar niets van gemerkt. Waarom zou Daniela dat doen? Alle kinderen liegen wel eens en mijn kleindochter had het er moeilijk mee dat haar papa een andere prinses had."

Archieffoto JHS
BELGA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio