Deel verlichtingsplan Grote Markt wordt niet uitgevoerd

Deel verlichtingsplan Grote Markt wordt niet uitgevoerd

Deel verlichtingsplan Grote Markt wordt niet uitgevoerd

Print
Turnhout - Het verlichtingsplan van de Grote Markt dat vorig jaar nog onder impuls van toenmalig N-VA-schepen Tom Versmissen werd uitgetekend, wordt dan toch niet helemaal uitgevoerd. Erfgoed Antwerpen wil geen lichten in de kerk.
Normaal gezien had het verlichtingsplan - om een grote gevoel van veiligheid te creëren - eind vorig jaar moeten worden uitgevoerd, maar voorlopig blijft het bij drie grote masten en twee schijnwerpers op de hoeken van het plein. Raadslid Tom Versmissen (meerderheid N-VA-fractie) wilde weten wanneer nu eindelijk het plan helemaal wordt uitgevoerd want nu blijkt dat de tientallen masten armaturen die moeten dienen voor het verlichten van de kerk, de toren en andere gebouwen zijn nog niet geplaatst.

"Er bleek iets mis te zijn met de stabiliteit", zegt de bevoegde schepen Luc Debondt. "Daar wordt aan gewerkt en de plaatsing is voorzien tegen maart. We hebben wel het derde deel van het plan moeten schrappen. Onroerend Erfgoed Antwerpen wil immers geen toelating geven om het marktplein vanuit de kerk te verlichten. Het licht dat in de kerk geplaatst zou worden, zou mogelijk te veel schade aan de kunstwerken kunnen veroorzaken. We hebben nog geprobeerd toelating te krijgen, maar ze willen daarvoor geen machtiging geven."

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio