Agenten redden man die hartstilstand krijgt in auto

Agenten redden man die hartstilstand krijgt in auto

Agenten redden man die hartstilstand krijgt in auto

Print
Antwerpen - Enkele leden van het Bijzonder Bijstandsteam hebben afgelopen vrijdag in Antwerpen het leven van een man gered. Dat meldt de lokale politie dinsdag.

Aan het kruispunt Schijnpoort zag een voorbijrijdende politieploeg dat er iets aan de hand was in een auto die daar was gestopt. De inzittenden waren over hun toeren en in paniek. Een van de passagiers bleek buiten bewustzijn en had mogelijk een hartstilstand gekregen. De andere inzittenden waren ervan overtuigd dat de man al was overleden. Het slachtoffer had volgens hen recent een hartoperatie ondergaan. Geen van hen had de hulpdiensten al verwittigd.

Om geen tijd te verliezen werd de auto met het slachtoffer, begeleid door twee politiewagens, door het verkeer geloodst naar het vlakbijgelegen AZ Stuivenberg. Een van de agenten probeerde het slachtoffer te reanimeren tot het personeel van de spoedafdeling die reanimatie kon overnemen. In het ziekenhuis bleek dat de 64-jarige man effectief een hartstilstand had gekregen. Hij werd opgenomen, zijn toestand is intussen stabiel.

Archiefbeeld

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio