Zonnepanelen niet geleverd (oproep)

Zonnepanelen niet geleverd (oproep)

Zonnepanelen niet geleverd (oproep)

Print
Dendermonde - Een firma uit Roeselare liet een gezin uit Dendermonde 17.000 euro betalen voor zonnepanelen, die nooit werden geleverd. Er werd een klacht ingediend bij de politie. Bij het bedrijf was niemand bereikbaar.

Peter Moens uit de Lange Dijkstraat in Dendermonde besliste een tijdje geleden om zonnepanelen te zetten op het dak van zijn woning. "Ik zocht wat info op het internet en kreeg ook enkele firma's over de vloer. Maar omdat mijn huis niet zuidelijk genoeg gericht is, had ik gevoeliger zonnepanelen nodig", doet Moens het verhaal. "En zo kwam ik bij Construct GS uit Roeselare terecht. Over dat bedrijf vond ik geen slechte commentaar op het net en ik bestelde. De leveringstermijn zou vier tot zes weken bedragen. Ik betaalde 17.000 euro en nadien kwam er niets. Geen zonnepanelen. We werden wat ongerust en toen ben ik nog eens op het internet gaan zoeken. Ik vond er heel wat negatieve reacties over het bedrijf uit Roeselare." Omdat de som die hij betaalde toch enorm hoog lag, ondernam Peter Moens actie.

"In vergadering"

Het slachtoffer belde verscheidene keren met het bedrijf dat zonnepanelen installeert. "In eerste instantie kreeg ik wel iemand te pakken, maar ik werd afgescheept. Nadien kwam boven dat hun leverancier nog niet kon leveren, of had de winter te lang geduurd. En nog wat later kreeg ik helemaal niemand meer aan de lijn. Eerst zat de zaakvoerder in vergadering en ik werd ook nog gevraagd om mij te wenden tot de overnemer. Want het bedrijf zou overgenomen geweest zijn. Wat ik wel kon achterhalen, was dat die firma bescherming tegen schuldeisers had aangevraagd, maar niet gekregen. En dus zat er niets anders op dan een advocaat in de arm te namen. Al tien andere mensen die op dezelfde manier zijn opgelicht kon ik vinden", gaat Moens verder. "De nodige gerechtelijke stappen worden gezet, maar om onze zaak meer kans te geven zijn wij op zoek naar alle, of toch zoveel mogelijk, gedupeerden. Ik denk niet dat ik ooit nog zonnepanelen of nog maar een stuk van mijn geld zal zien. Maar ik wil dat niemand anders dit nog tegenkomt. Daarom maak ik er een zaak van."

Bent u ook slachtoffer geworden van de praktijken van de West-Vlaamse firma? Laat het ons weten via gvaregiowaas@concentra.be

STEF VAN OVERSTRAETEN

Foto Geert De Rycke

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio