Wegpiraat E314 veroordeeld tot 26 maanden cel voor agressie

Print
Curd V., de vermeende wegpiraat van de E314, is dinsdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 maanden en een geldboete van 6.000 euro. De 49-jarige man stond terecht omdat hij een fotograaf en een medewerkster van een notaris had aangevallen en geslagen. Zijn werkgeefster, die hem met een vals attest een even vals alibi had bezorgd, kreeg een celstraf met uitstel van 12 maanden en een effectieve geldboete van 6.000 euro. V. kwam recent in het nieuws toen een filmpje opdook waarin te zien is hoe hij op de E314 gevaarlijke rijmanoeuvres uitvoert.

De fotograaf moest begin 2012 in opdracht van een notaris foto's gaan nemen van de woning waar V. verbleef. Volgens de fotograaf werd hij door V. hardhandig weggejaagd. De veertiger zou hem daarbij geslagen en geschopt hebben en zou een hond op hem hebben afgestuurd. De fotograaf kon een aantal foto's voorleggen waaruit bleek dat hij verwondingen had opgelopen door de slagen maar ook door hondenbeten. V. verhinderde bovendien dat een medewerkster van de notaris, die bij het incident aanwezig was, de politie belde en zou nadien in een BWM gevlucht zijn.

V. ontkende alles en beweerde dat hij op het moment van de feiten in een Ikea-warenhuis op zoek was naar zijn portefeuille. Hij schermde met een attest van zijn werkgeefster en een handgeschreven verklaring van een medewerker van een transportfirma, die in de woning was op het moment van de feiten. Beiden moesten hem vrijpleiten maar zijn volgens de correctionele rechtbank overduidelijk vals. Uit het telefonie-onderzoek bleek immers dat V. op het moment van de feiten wel degelijk ter plaatse was. De fotograaf en de medewerkster van de notaris herkenden bovendien zowel V. als diens wagen formeel.

Twaalf eerdere veroordelingen

De rechtbank was niet mals voor V., die in het verleden al 12 maal veroordeeld werd door de politierechtbank, onder meer voor vluchtmisdrijven, en al de gunst van de opschorting had gekregen voor een ander incident waarbij hij een gerechtsdeurwaarder te lijf was gegaan. "De verdachte heeft uit die gunst blijkbaar de conclusie getrokken dat hij zich één en ander kan veroorloven", sprak de rechtbank. "Een strenge straf dringt zich op, zowel om de maatschappij te beschermen als om hem zelf de kans te geven na te denken over zijn gedrag."

Ook de werkgeefster van V. kreeg een veeg uit de pan. "De vrouw is waarschijnlijk zeer goed in haar vak maar hier heeft ze zich toch laten verleiden tot een ethisch zeer bedenkelijk optreden", aldus de rechtbank.

Het parket vroeg op de zitting de onmiddellijke aanhouding van Curd V., die zelf niet aanwezig was, maar daar ging de rechtbank niet op in. Meester Tom De Schuyteneer, de advocaat van beide verdachten, kondigde aan dat hij het vonnis met zijn cliënten zou bestuderen en sloot zeker niet uit dat ze in beroep zouden gaan.

Bekijk hier nog eens de beelden van de wegpiraat op de E314:

Belga, Archieffoto

.

Nu in het nieuws