Moordenaar veroordeeld voor pesterijen

Moordenaar veroordeeld voor pesterijen

Moordenaar veroordeeld voor pesterijen

Print
Mechelen - De 39-jarige Urie Baetes, de man die eind vorig jaar levenslang kreeg voor de roofmoord op de 74-jarige Mia Schoovaerts in Mechelen, heeft dinsdag van de rechter van de correctionele rechtbank nog eens 18 maanden effectief bijgekregen. Ditmaal voor het pesten en slaan van zijn buren.

Baetes moet aan de burgerlijke partijen in totaal ook 7.788 euro schade betalen. Hij werd een jaar geleden schuldig bevonden aan de moord op Mia Schoovaerts en kreeg daarvoor levenslang, wat overeenkomt met dertig jaar opsluiting. De vrouw werd om het leven gebracht in de traphal van haar appartement, op de hoek van de Zelestraat met Goswin de Stassartstraat. Ze werd maar liefst 15 keer op het hoofd geslagen met een hard voorwerp. De dader roofde 50.000 euro uit haar woning.

Zijn nieuw proces ging over vernielingen, slagen en verwondingen en pesterijen aan het adres van zijn buren. Feiten die hij pleegde toen hij - in afwachting van het assisenproces - door de kamer van inbeschuldigingstelling in voorlopige vrijheid werd gesteld. Het ging om zware pesterijen zoals het bonken op de muren, lawaai maken, tot zelfs het uitschakelen van de elektriciteit. Maar ook het beschadigen van een auto en het uitdelen van klappen aan een man.

Archieffoto Belga
LDN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio