Hove Beweegt viert twintigste verjaardag

Hove Beweegt viert twintigste verjaardag

Hove Beweegt viert twintigste verjaardag

Print
Hove -
De politieke beweging Hove Beweegt bestaat twintig jaar. "We zijn een groep van vrienden die dezelfde visie op de samenleving deelt", zegt Diederik Vandendriessche.

"Een zootje ongeregeld. Zo noemde wijlen Frank Swaelen onze beweging in het begin. Ik denk dat we inmiddels bewezen hebben dat we dat allesbehalve zijn.
Twintig jaar later bestaan we nog steeds en bij de verkiezingen van 2006 waren we zelfs de grootste politieke partij in onze gemeente, met iets meer dan 26% van de stemmen", zegt voorzitter Dirk Arts.

"Aan de oorsprong van Hove Beweegt lag het ongenoegen dat bij velen leefde over de jarenlange hegemonie van de CVP en later CD&V, die eigenlijk niet meer deden dan de gemeente beheren in plaats van een echt beleid te voeren.
Ook de sluiting van drie jeugdhuizen en het verdwijnen van Opbouwwerk, dat met zijn krant De Hovenier de luis in de pels was van de toenmalige CVP-besturen, hebben hun rol gespeeld bij het ontstaan van onze beweging.
Bob Docx, Kris Van de Vijver, Andre Wouters, Mieke d'Hondt en Gie Goyvaerts van Opbouwwerk en Frank Thiels, Peter Van Nuland en Jo Offeciers van de toenmalige Pomp waren de mannen van het eerste uur. Het waren onafhankelijken die niet tot een of andere partij behoorden. Pas iets later zijn partijen als SP en Agalev mee op de kar gesprongen."

Hove Beweegt nam de voorbije twintig jaar deel aan vier verkiezingen. Drie keer werd het oppositie, één keer bestuursverantwoordelijkheid. "Bij elke verkiezing wonnen we telkens één zetel, terwijl CVP en later CD&V er telkens één verloor. Het illustreert de geleidelijke ommekeer in onze gemeente. De Hovenaar bleek nood te hebben aan een nieuw soort politiek en vooral ook aan nieuwe gezichten in het bestuur", zegt gemeenteraadslid Diederik Vandendriessche. Nu zetelt de partij opnieuw in de oppositie.

Op zondag 9 februari organiseert Hove Beweegt een dorpskernwandeling (14 u.) en vanaf 16 uur een receptie in de Markgraaf.

LUDWIG VAN GELDER
Foto Dirk Van de Velde
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio