Sportverenigingen staan te dringen voor een plaatsje op Bulka

Print
Boechout -
Een twaalftal sportverenigingen heeft bevestigd gebruik te willen maken van de toekomstige sportinfrastructuur die op de Bulka-site langs de Vremdesteenweg zal worden gerealiseerd.

Schepen Goyvaerts (Pro) zegt dat de afgelopen zes jaren alle sportclubs meermaals gevraagd werden naar hun voorkeuren wat betreft Bulka. "Gymteam, de Boechoutse turn- en sportvereniging BTS, de Boechoutse Volleybalclub, Oxaco Basket, Spartans, de Judoclub, Omni Vrembo, Tai Chi, Jogging Vremde en Sporting Vremde hebben inmiddels bevestigd dat ze van de toekomstige sportinfrastructuur willen gebruik maken. Ook voetbalvereniging Bacwalde wil enkele trainingsuren en wedstrijden op Bulka afwerken. Met atletiekvereniging Sgola is de gemeente nog in onderhandeling. Ook de Boechoutse scholen hebben gevraagd om van de faciliteiten gebruik te kunnen maken voor hun turnactiviteiten."

Boechout Korfbal heeft gevraagd om Bulka te gebruiken voor indoor trainingen en indoor wedstrijden. "Daarvoor wijkt de club momenteel uit naar Lier, waar ze een vrij hoge huurprijs betalen", aldus Goyvaerts. Voor outdoor activiteiten verkiest Boechout Korfbal nog de vertrouwde locatie op de Bunderkes.

LUDWIG VAN GELDER
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio