Lottowinnares spoelt winst door toilet

Lottowinnares spoelt winst door toilet

Lottowinnares spoelt winst door toilet

Print
Een Duitse lottowinnares heeft in stomdronken toestand haar totale winst van 400.000 euro door het toilet gespoeld. Dat deed ze omdat ze niet wou dat het geld naar het verzorgingstehuis ging waar wijlen haar echtgenoot zijn laatste levensdagen doorbracht. Dat schrijft The Mirror.

Angela Maier kreeg een dagvaarding omdat het tehuis haar van wanbetaling beticht. Vlak nadat ze het geld in harde contanten was gaan afhalen, kreeg ze de rekening gepresenteerd. Ze bezatte zichzelf en scheurde alle 800 briefjes van 500 euro kapot en spoelde ze door het toilet. Naar eigen zeggen had Maier vijf flessen champagne achter de kiezen. Nadat alles was doorgespoeld, bleef Maier bij hoog en laag beweren dat ze niet genoeg geld had om de rekeningen te betalen.

De rechtbank oordeelde dat het vernietigen van het geld technisch gezien legaal is. Volgens de rechter zou enkel een expert kunnen bepalen of Maier echt de waarheid sprak over haar financiële situatie, maar iemand daarvoor aanstellen zou "meer moeite hebben gekost dan het zou opbrengen".

Maier ging akkoord met een minnelijke schikking: uiteindelijk moet ze het tehuis nog 4.000 euro betalen.

Archieffoto Belga
DEVA

MEEST RECENT