Werken maken eiland van Coloma

Werken maken eiland van Coloma

Werken maken eiland van Coloma

Print
Mechelen - De handelaars van de Tervuursteenweg in Mechelen staan aan de klaagmuur, want de vernieuwing van de straat zorgt voor problemen. De keurslager ziet zijn inkomsten met 30 procent dalen en ook de uitbaatster van een bloemenwinkel ziet haar passanten niet meer.
De bewoners van de Tervuursesteenweg zijn blij dat er aan de lamentabele staat van hun straat iets gedaan wordt, maar dat het op hetzelfde moment als de werkzaamheden aan het nieuwe station moet gebeuren, is er bij de meesten te veel aan. "Veel klanten blijven hier gewoon weg", reageert Benny van Keurslager Benny. De komende twee weekends wordt de parallel lopende Colomalaan ook nog eens afgesloten. "Binnenkort moeten we de Leuvense Vaart overzwemmen om nog aan het station te geraken", zegt een bewoner.

De tweede fase van de vernieuwing van de Tervuursesteenweg is begin dit jaar van start gegaan. Het gaat om het gedeelte net voorbij de Dennenstraat tot aan het kruispunt met de Beukstraat. De versleten riolering gaat er uit en daarvoor wordt de hele rijweg opengelegd. "En nu de Colomalaan nog dicht? Moeten we onze zaak optillen en ergens anders neerzetten? Op de Leuvensesteenweg zijn destijds bij de langdurige vernieuwing veel zaken kapot gegaan. Ik hoop dat het hier die richting niet uitgaat", zucht keurslager Benny.

Schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA) woont ook op de Tervuursesteenweg en heeft begrip voor de klaagbede. "Het 'eiland Coloma' is hier stilaan een begrip aan het worden. We konden moeilijk wachten met deze werken tot na het stationsproject in 2020", reageert de schepen.

Lees ook: Buurt Coloma twee weekends afgesloten

LDN, SVH

Foto Patrick Hattori
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio