Mechelse politiemensen volgen les in Dossin

Mechelse politiemensen volgen les in Dossin

Mechelse politiemensen volgen les in Dossin

Print
Mechelen - De eerste politiemensen die in april in Kazerne Dossin les zullen krijgen, zijn inspecteurs van de zone Mechelen. Bedoeling is dat agenten situaties leren herkennen waarin mensenrechten worden bedreigd.
In de eerste plaats zijn de lessen bedoeld voor agenten die in opleiding zijn in de politiescholen in ons land. Maar het staat alle korpsen vrij om ook andere agenten er les te laten volgen. Het hele politiekorps van Mechelen neemt alvast deel. "Op dit ogenblik hebben drie commissarissen van ons korps zich al kandidaat gesteld om de opleiding als begeleider te volgen", zegt hoofdcommissaris Yves Bogaerts.

Vanaf april starten alle inspecteurs en ook het burgerpersoneel met de opleiding. "We spreken dan over 353 manschappen. Binnenkort sluiten daar ook 65 Willebroekse agenten bij aan, het eerste samenwerkingsproject door de fusie die we met de Willebroekse politie aangaan", legt Bogaerts uit.

De stad Mechelen biedt het project ook logistieke steun. "In de politielokalen van de Tinelsite hebben we een lokaal uitgerust waar ook het vereiste didactisch materiaal aanwezig is voor de opleidingen. Indien nodig kunnen we na de realisatie van de nieuwbouw van ons politiecommissariaat nog meer lokalen ter beschikking stellen", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

LDN

Foto Marc Aerts
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio