Ilse Heylen moet zes maanden revalideren

Ilse Heylen (36) heeft maandag een kijkoperatie aan de rechterschouder ondergaan in het AZ Monica in Deurne. De judoka (-52 kg) kijkt aan tegen een revalidatie van zes maanden.

jatimmermans

Heylen kwetste zich eind november tijdens een stage in Japan aan de rechterschouder. Omdat het gewricht pijn bleef doen, besliste men over te gaan tot een kijkoperatie waarbij twee pezen werden hersteld.

Het is overigens al de derde keer dat de judoka dergelijke operatie onderging. "Zij weet dus perfect wat haar de volgende zes maanden te wachten staat", reageert haar echtgenoot en coach Olivier Berghmans. "Het wordt een pijnlijke revalidatie die haar zeker zal weghouden van het Europees kampioenschap, eind april in het Franse Montpellier, en de Masters op het einde van de maand mei. Wij hopen haar nog klaar te krijgen voor het WK, eind augustus in het Russische Chelyabinsk."

Heylen blijft ondanks de zware blessure dromen van een vierde deelname aan de Olympische Spelen, over twee jaar in Rio. "Haar olympische droom bergt zij zeker nog niet op. Na de melding dat men twee pezen moest herstellen, was haar eerste reactie dat ze haar nog zeker niet moeten afschrijven voor de Spelen."

In 2004 pakte Heylen brons in Athene. Daarna volgde een zevende plaats in Peking (2008) en een vijfde plaats in Londen (2012).

Archiefbeeld Photo News

Meer sportnieuws