Muizen helpt honderdtal lepralijders

Muizen helpt honderdtal lepralijders

Muizen helpt honderdtal lepralijders

Print
Mechelen - De jaarlijkse Damiaanactie in Muizen (Mechelen) zorgt ervoor dat al minstens een honderdtal mensen met lepra genezen worden. Traditioneel verdubbelt dat aantal nog met giften die de komende weken nog worden opgehaald.
Een veertigtal vrijwilligers waren zondag in Muizen in de weer om centen op te halen voor de 50ste Damiaanactie. Voor de Muizenaars was het al hun 46ste keer. Geen enkel huis in de parochies Sint-Lambertus en Sint-Albertus werd overgeslagen. Samen met de omhaling in de kerk hebben de vrijwilligers 3.175 euro opgehaald, 290 euro meer dan vorig jaar.

Jan Van den Broeck van circus Ronaldo, initiatiefnemer van het eerste uur, is een heel tevreden man. "We kunnen rekenen op een vaste ploeg van vrijwilligers, maar elk jaar opnieuw zijn er een aantal nieuwe jongeren die komen opdagen. Op die manier blijft deze geweldige traditie in Muizen écht leven. We ondervinden ook elke laatste zondag van de maand januari dat de Muizenaars 's middags hun deur openen met geld in hun hand", vertelt hij.

Mechels schepen Walter Schroons (CD&V) coördineerde dit jaar mee de actie omdat zijn vader Frans werd opgenomen in het ziekenhuis. "Muizenaars hebben inderdaad hun goede reputatie weer alle eer aan gedaan. Bovendien weten we dat ook in de loop van volgende weken nog heel wat geld van Muizenaars binnenstroomt bij de Damiaanactie. Een mooi Muizens eerbetoon aan de grootste Belg, de heilige Damiaan", zegt hij.

SVH

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio