Gratis Afvalapp voor afvalvragen

Print
Vlaams-Brabant
Bebat, Fost Plus en Recupel lieten samen ‘Recycle!’ ontwikkelen, een nieuwe mobiele applicatie voor smartphone en tablet. De ambitie is hoog: deze app moet dé referentie worden voor alle vragen over afvalophaling en -sortering in België. De applicatie helpt op een eenvoudige manier met het sorteren van de verschillende fracties, toont de weg naar de dichtstbijzijnde inzamelpunten en integreert de afvalkalender van jouw stad of gemeente, inclusief handige meldingen. De app werd ontwikkeld voor iOS en android smartphones en tablets en is gratis verkrijgbaar, ook voor inwoners in het werkingsgebied van intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf.

De app heeft drie functionaliteiten die het leven een stuk makkelijker maken. Zo biedt de ophaalkalender naast een week- of maandoverzicht van de inzamelingen in je gemeente of stad ook de mogelijkheid om herinneringen voor de inzamelingen in te stellen. Onder de sorteerwijzer vinden gebruikers een overzichtelijke lijst met de sorteerregels voor de meest uiteenlopende types afval – van huishoudelijke verpakkingen, over batterijen, tot elektronische toestellen. Je kan ten slotte ook alle inzamelpunten in je buurt raadplegen, inclusief de openingsuren van de containerparken. Vanuit de kaartweergave krijg je bovendien de snelste weg ernaartoe meteen op je scherm.

De afvalapp is gratis verkrijgbaar in de iTunes AppStore en op Google play (rechtstreekse link via www.ecowerf.be). Chris De Bruyn
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio