Hoogbejaarde man opgepakt die zich in huis verschanste

Hoogbejaarde man opgepakt die zich in huis verschanste

Hoogbejaarde man opgepakt die zich in huis verschanste

Print
Een huurgeschil ligt aan de oorsprong van de schietpartij dinsdagochtend in Tamines (Sambreville). Daarbij schoot een man van 91 jaar op de 57-jarige uitbater van een krantenwinkel. Het is nog te vroeg om uitspraken te doen over de intentie doodslag, zo maakte het parket van Namen bekend op een persconferentie. De negentiger zal dinsdagnamiddag verhoord worden door de speurders.

Omstreeks 5.45 uur heeft de bejaarde man twee of drie schoten gelost met een 357 Magnum in de richting van de handelaar die de zaak opende in de rue des Bachères, rechtover de verdachte.

Het slachtoffer werd in de arm geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Er dreigde geen levensgevaar.

Na de schoten verschanste de negentiger zich in zijn woning en weigerde naar buiten te komen. Manschappen van de speciale eenheden van de federale politie (DSU) kwamen ter plaatse en de lokale politie van de zone SamSom (Sambreville-Sombreffe) stelde een veiligheidszone in.

"Er bestond blijkbaar een commercieel geschil tussen beide. De schutter is eigenaar van de zaak die wordt uitgebaat door het slachtoffer, die de handelshuur blijkbaar niet wilde hernieuwen", verklaarde Marc Servais, substituut van de procureur des Konings.

Kort voor 10 uur werd de dolle schutter ingerekend door de speciale eenheden. "Na onderhandelingen is men erin geslaagd de man zonder moeilijkheden naar buiten te laten komen", vervolgde de substituut. Daarna kon de veiligheidszone opgeheven worden.

Beeld Google Streetview: De Avenue Président Roosevelt in Tamines

.

Nu in het nieuws