Doorbraak in onderzoek dodelijke straatroof?

De 38-jarige Moustapha S. uit Borgerhout zit in de cel op verdenking van minstens vier handtasdiefstallen. Speurders onderzoeken of hij ook in aanmerking komt voor de handtasdiefstal met dodelijke afloop voor Augusta Van Reeth.

dvansant

De lokale recherche schaduwde de verdachte eerst een paar dagen en pakte hem vorige week woensdag op. “Het parket bevestigt dat een verdachte werd gearresteerd”, zegt woordvoerder Paul Van Tigchelt. “Dat gebeurde na intensief onderzoek door de Lokale recherche van Antwerpen. Het betreft een 38-jarige man. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter.”

Naar verluidt zou hij minstens voor vier feiten in aanmerking komen. Mogelijk meer, want sinds 3 december en tot 20 januari zijn er in Antwerpen 31 dergelijke diefstallen gebeurd. De recherche onderzoekt ook of de verdachte in aanmerking komt voor de gewelddadige handtasdiefstal op de 87-jarige Augusta Van Reeth. Zij werd op vrijdag 17 januari van haar handtas beroofd, en liep daarbij een ernstige hoofdwonde op. Ze overleed vier dagen later in het ziekenhuis.

Het parket benadrukt dat er voorlopig nog geen concrete aanwijzingen zijn dat de verdachte betrokken is bij de fataal afgelopen gauwdiefstal op 17 januari.

Getuige

Een getuige van de diefstal bracht de speurders wellicht op het juiste spoor. Al snel vermoedden die dat Moustapha weleens de dader zou kunnen zijn. Hij is namelijk wel heel bekend bij politie en parket en heeft een ellenlang strafblad voor onder meer diefstallen en wapenbezit. Hij liep tal van veroordelingen op en zat lange tijd in de gevangenis. Hij kampt ook met een drugsverslaving. Als de speurders hard kunnen maken dat hij de dader is, dan wordt hij vervolgd voor diefstal met geweld met de dood tot gevolg.

SASKIA VAN NIEUWENHOVE, ALEX KESTENS, SAM REYNTJENS

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio