Grondoorlog op De Keyserlei

Grondoorlog op De Keyserlei

Grondoorlog op De Keyserlei

Print
De verzakkingen in het wegdek van de De Keyserlei in Antwerpen krijgen een juridisch staartje. Natuursteenspecialist Van Camp nv uit Broechem dagvaardt aannemer Vangeel Wegenbouw uit Turnhout in kort geding voor "fouten en slordigheden".

De prestigieuze winkel- en wandelboulevard was amper een jaar weer open, toen in december van vorig jaar de eerste verzakkingen zichtbaar werden. Verzekeringsexperts onderzoeken de oorzaken, maar natuursteenleverancier Van Camp vertrouwt het zaakje niet en vraagt nu de aanstelling van een onafhankelijk gerechtelijk expert. Guy Van Camp: "De spoorvorming door bussen en vrachtwagens had vermeden kunnen worden. De aanleg is een opeenstapeling van fouten en slordigheden door de aannemer."

"Imagoschade"

Van Camp nv heeft een octrooi op het gebruik van ecostone, een duurzame manier van bestrating die op de De Keyserlei werd gebruikt. "Door de fouten van de aannemer heeft onze firma grote imagoschade geleden", aldus Guy Van Camp. De firma wil daarvoor een nog niet nader bepaalde schadevergoeding eisen.

Contractueel moet de aannemer opdraaien voor de kosten van de herstelling, maar volgens schepen voor Openbaar domein Ludo Van Campenhout (N-VA) maakt dat nog "deel uit van besprekingen tussen stad en aannemer".

Bij Vangeel Wegenbouw was er maandag niemand bereikbaar voor commentaar. Ondertussen vragen experts zich af waarom de stad Antwerpen blijft kiezen voor tegels of klinkers op zware verkeersassen. "Leren ze het dan nooit?"

WD

Archiefbeeld WH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio