School op stelten na oproep voor fotowedstrijd

Print

School op stelten na oproep voor fotowedstrijd

Berlaar - Geen saaie klasfoto's van leerlingen braaf op een rijtje, maar originele beelden waar het plezier van afspat. Dat is het resultaat van een fotoproject in het Instituut Heilig Hart van Maria in Berlaar. Daar zijn de leerlingen in de ban van een fotowedstrijd binnen de schoolmuren.

Afgelopen week flitsten in de middelbare school van Berlaar gsm's en smartphones op de speelplaats, in de klassen en zelfs op het bureau van de directeur. Normaal een inbreuk op het schoolreglement, waar leerlingen hun toestel voor zouden moeten afgeven tot aan het einde van de lesdag. "We zijn normaal niet zo'n fan van gsm's en smartphones op school. We hebben liever dat de leerlingen op een sociale manier hun tijd doorbrengen. Maar nu mocht het voor een weekje wel", licht leerkracht Annelies Teugels van het IHHVM toe.

De opdracht was simpel: maak zo leuk mogelijke beelden op school. Dat mocht in groep, of individueel zijn. De leerlingen lieten zich dat geen twee keer zeggen en gingen tot het uiterste. De meest gekke beelden werden gemaakt: een imitatie van 'Safety First', zelfs een mannelijke variant van Wrecking Ball van Miley Cyrus. En directeur Jan Van Craen liet zich fotograferen als José Mourinho, een gelijkenis die sommige leerlingen al eerder was opgevallen.

De beelden van 5A2 en 3G vechten momenteel een nek-aan-nekrace uit om de meeste stemmen. Ze zitten beiden al rond de 1.500. Binnen een week wordt de winnaar bekendgemaakt.

Meer informatie vindt u hier.

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Mechelen

Bert Provoost

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio