Strijd om strafste motie over Middenvijver - Herbeleef de gemeenteraad

Strijd om strafste motie over Middenvijver - Herbeleef de gemeenteraad

Strijd om strafste motie over Middenvijver - Herbeleef de gemeenteraad

Print
Het centrumrechtse stadsbestuur onder leiding van burgemeester Bart De Wever (N-VA) is zijn tweede beleidsjaar in gegaan. Maandagavond vond de eerste gemeenteraad van het nieuwe jaar plaats.

Een greep uit het aanbod: de nieuwe bouwplannen van de Zoo, de sluiting van het sociale opvangcentrum De Steenhouwer, de geplande zondagopeningen van de winkels op de Meir en het voorstel rond bermparkeren.

Middenvijver

Er was ook een opmerkelijk debat over de Middenvijver aan Linkeroever. Met moties en zelfs een amendement op een motie poogde de oppositie om de festivals Laundry Day en Summerfestival weg te houden van de Middenvijver op Linkeroever. Alleen bestreden ze elkaar om het strafste standpunt.

In de motie vraagt Groen om het huidige locatie-onderzoek te verruimen naar mogelijke andere plaatsen binnen de stadsgrenzen, maar ook buiten de grenzen van de stad. Sp.a vond de motie van Groen te licht en voegde een amendement toe op de motie van Groen. “Wij vragen het schepencollege geen vergunningen te verlenen voor het organiseren van muziekfestivals met versterkte muziek op de Middenvijver”, zegt Toon Wassenberg (sp.a). “Er hoort ook geen stadscamping.”

Bij de stemming van de moties en de amendementen stemden de oppositiepartijen wel verdeeld, met merkwaardige combinaties als gevolg. Zo steunde PVDA ook de motie van Vlaams Belang. Uiteindelijk werden alle moties weggestemd door de meerderheid.

SVW
Foto PDR

Herbeleef de gemeenteraad van minuut tot minuut:

Foto SVdE