Daft Punk grote winnaar van Grammy Awards

De Franse elektro-formatie Daft Punk is de grote winnaar van de Grammy Awards-ceremonie van dit jaar. Het duo rijfde vijf prijzen binnen. Daarbij ook de prestigieuze titel Album van het Jaar (Random Access Memories) en Opname van het Jaar (Get Lucky). Daarnaast wonnen de - zoals gewoonlijk - in witte kledij en met robotmaskers uitgedoste muzikanten ook de prijs van Beste Duo Optreden , Beste Dance Album en Beste geproduceerde Album.

tmas

"Ik dank jullie in naam van de robots", grapte Get Lucky-producer Pharrell Williams op het podium. "Ik wed dat Frankrijk nu heel trots is op deze jongens."

De Grammy's werden voor de 56ste keer uitgereikt. Ze zijn wereldwijd uitgegroeid tot de belangrijkste muziekprijzen. Experts uit de muzieksector zelf beslissen wie de 82 categorieprijzen in ontvangst mag nemen.

Een ander duo dat hoog scoorde waren de rappers Macklemore & Ryan Lewis. Zij haalden vier prijzen binnen met daarbij de uiterst belangrijke prijs van Beste Nieuwe Artiesten. Daarnaast ook de prijs voor Beste Rap-Album (The Heist), Beste Rap Song (Thrift Shop) en Beste Rap Optreden. Macklemore & Ryan Lewis vierden hun prijzen met een optreden, samen met Madonna, Mary Lambert en Queen Latifah. Tijdens hun optreden traden in een massahuwelijk 33 hetero- en homoseksuele koppels in het huwelijk.

Ook de 17-jarige Nieuwzeelandse popzangeres Lorde werd gelauwerd. Ze won met haar 'Royals' de Grammy's van Song van het Jaar en Beste Pop-Solo-Optreden.

Het Brussels Jazz Orchestra kon zijn nominatie niet verzilveren. Het orkest was met zijn meest recente cd 'Wild Beauty' een van de vijf genomineerden in de categorie Best Large Jazz Ensemble Album. De compositie 'Wild Beauty', een track uit het gelijknamige album, was bovendien genomineerd in de categorie Best Instrumental Arrangement.

Bij de sterren die optraden op het gala, waren Katy Perry, Taylor Swift en Pink!, pianist Lang Lang samen met Metallica, Ringo Starr en Paul McCartney, en Yoko Ono, weduwe van John Lennon, stond tussen het publiek te dansen. Ook rapper Jay Z en zijn echtgenote Beyoncé deden een zeldzaam gezamenlijk optreden.

Belga, Foto AFP: Daft Punk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER