Destorme geeft Draken nieuwe dreun

Print

Destorme geeft Draken nieuwe dreun

KV Mechelen herleeft dankzij een tweede opeenvolgende overwinning. De Witte en co boekten pas hun derde uitzege van het seizoen. De vorige dateerde al van 19 oktober in Kortrijk. Bergen incasseerde zo opnieuw een zware klap want het kon - alweer - zijn kansen niet afmaken.

Bij de thuisploeg blijft coach Cedomir Janevski nog hopen op deelname aan play-off 2, maar die droom kreeg zaterdagavond weer een fikse knauw.

Seth De Witte en Richard Soumah, allebei terug uit schorsing, waren de enige nieuwe gezichten in vergelijking met vorige speeldag. Geen spoor van Mununga bij de Henegouwers, die Matumona voor het eerst in de dug-out zagen verschijnen. De wedstrijd kwam langzaam op gang, kort voor het kwartier vielen de eerste kansen voor Trajkovski en tot twee keer toe via Eriksson. Mununga liet wat later de openingstreffer liggen. De Henegouwers hanteerden alsmaar vaker het wapen van de afstandsschoten, zo zoefde een pegel van Diandy rond het halfuur rakelings naast. Geen van beide ploegen nam de bovenhand, risico's leken uit den boze, alleen na stilstaande fases ontstond er wat opwinding.De tweede helft verliep volgens hetzelfde scenario, Le Postollec en Matthys spanden zich verder voor de kar, de mooiste kans was echter voor De Petter na een haarfijne dieptepas van Mokulu. De Bergense aanhang scandeerde ondertussen al enige tijd de naam van Matumona die zich rond het uur begon op te warmen.

Bergen drukte verder maar kreeg het deksel op de neus toen Destorme na een afgeweerde corner via Junker in balbezit kwam en vanuit een scherpe hoek binnen schoot. De thuisploeg kreeg vlak daarop een fraaie kans op de gelijkmaker maar Eriksson miste eens te meer. Invaller Matumona kon het tij niet keren en keek met lede ogen toe toen de pas ingevallen Vanlerberghe de eindstand vastlegde.

BERGEN: Saussez, Timmermans, Dussenne, Van Gijse-ghem, Monteyne, Matthys, Diandy, Le Postollec (78' Matumona), Soumah, Arbeitman, Eriksson.
KV MECHELEN: Pacovski, Vandam, Bateau, Kosanovic, Ghomsi, De Petter, De Witte, Junker (78' Diabang), Destorme, Trajkovski (83' Vanlerberghe), Mokulu.
DOELPUNTEN: 69' Destorme 0-1, 86' Vanlerberghe 0-2.
GELE KAARTEN: 19' Le Postollec, 39' Timmermans, 59' Trajkovski, 70' Vandam.
SCHEIDSRECHTER: Sam Loeman.

JVDL, Foto's PN

Meer voetbalnieuws