Zwarte dag voor Waasland-Beveren

Print

Zwarte dag voor Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond een slechte zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het verloor met 2-1 in Oostende en zag zijn concurrenten winnen.

Waasland-Beveren had het moeilijk om het niveau van de laatste weken te halen en kwam vooral in de eerste helft nauwelijks in het spel voor. Oostende nam meteen het heft in handen. Verder dan een aantal hoekschoppen kwamen de kustjongens in het eerste kwartier niet.

D'Ulivo zorgde op het kwartier dan toch voor het eerste bezoekende gevaar na een voorzet die met de voet werd ontzet door Ovono. Toen Berrier de bal richting Mushekwi stuurde, kreeg de aanvaller een por in de rug van D'Ulivo. Vervecken zag er een strafschop in Siani trapte hoog in de dak van het doel binnen.

Berrier was dicht bij de tweede geruststellende treffer, maar zijn voorzet-schot belandde op de lat. Waasland-Beveren kon daar maar weinig tegenover stellen. Ovono had alleen nog moeite met een afvallende bal maar echt gevaarlijk was dat allemaal niet. Cale zocht nog wel eens de achterlijn op maar zijn scherpe voorzet belandde in de handen van Ovono. Waasland-Beveren claimde nog een strafschop na een aangeschoten bal op de arm van De Schutter, maar dat bleef zonder verder gevolg.De tweede helft begon gezapig zonder kansen. Het was Henkens die een hoekschop rechtstreeks in de verste hoek binnentrapte. Caesin rukte even later op en speelde goed in de loop van Berrier, maar die besloot op Coosemans. Waasland-Beveren herstelde het evenwicht en nam het initiatief van de thuisploeg over. Nochtans was Mushekwi nog dicht bij de tweede thuistreffer maar Coosemans ontzette in hoekschop. Berreier mikte op het hoofd van de hoog opverende Brillant en die kopte in de verste hoek binnen. Bob Peeters reageerde meteen en bracht met Emond extra aanvalskracht.

Oostende rook bloed en probeerde de derde verlossende treffer te forceren, maar deed dat te onstuimig.

KV Oostende: Ovono, De Schutter, Brillant, Schmisser, Hempte, Siani, Van Imschoot, Berrier, Foket,Canesin, Mushekwi.
Waasland-Beveren: Coosemans, D'Ulivo, Belhocine, Bojovic, Cale, Godemèche, Sibum, Henkens, Trickovski, Veselinovic, Demjan.
Vervangingen:54' Godemèche door Maric, 76' Henkens door Emond, 83' Foket door Wilmet, 83' Trickovski door Lebbihi, 90' Berrier door Martens.
Doelpunten:19' Siani 1-0, 56' Henkens 1-1, 75' Brillant 2-1.
Gele kaarten: 19' D'Ulivo (duwfout), 27' Belhocine (haakfout), 61' Henkens (fout), 64' Siani (tackle).

ENCA

Meer voetbalnieuws