1/2

Cercle zo goed als gered

Bij de rust was de voorsprong van Cercle nog gevleid, na afloop was de zege verdiend want na de pauze was Charleroi ondermaats. Cercle wipt over de Karolingers en is zo goed als gered.

Charleroi startte overtuigend na de recente 6 op 6 in de voorbije twee matchen. In de eerste acht minuten waren ze goed voor twee hoekschoppen, twee doelpogingen en een terecht afgekeurde doelpunt voor buitenspel.

Cercle kwam er na een kwartier wat door en even later was het voor het eerste gevaarlijk toen Uchebo met een hakje een kopbalvoorzet van Cornelis devieerde, Mandanda ging gepast plat. Charleroi scoorde twee minuten later, maar weer werd de treffer afgekeurd, voor buitenspel van afwerker Daf. Heel nipt was dat.

Daarna bracht Mandanda twee keer redding in één minuut. Eerst hield hij een solerende D'Haene van de 1-0 en dertig seconden later knalde Van Roose van op 25 meter, de Fransman haalde de bal vanonder de lat. De volgende kans was weer voor Charleroi: Delle greep goed in toen Pollet vrijkwam en uithaalde.

Charleroi was de betere ploeg geweest, maar Cercle dreigde evenveel. En toen D'Haene graag neerging op een solo-actie en een fout meekreeg scoorde Cercle zowaar. Hans Cornelis plaatst vrije trappen meestal naar de bovenhoek, maar nu stuurde hij hem langs de muur en in de lage hoek (1-0). Hij kreeg er niet genoeg van want amper één minuut later testte de Cercle-aanvoerder op een counter de vuisten van Mandanda die maar net de 2-0 vermeed. Bart Buysse had de beste kans op 2-0 voor de rust maar knalde de open kans in het zijnet.

De tweede helft moest Charleroi op zoek naar de gelijkmaker. Zonder kansen, maar toen het even rond de zestien aandrong blokkeerde Buysse een voorzet en mocht zelf de actie opzetten op links. Hij leverde een voorzet af die te ver leek maar Uchebo zette er zijn rechter tegen en de bal ging via het lichaam van een ongelukkige Mandanda over de lijn (2-0). Pollet schoof twee minuten later de aansluitingstreffer net naast. Charleroi kon geen druk meer zetten, Cercle was nu de betere ploeg en Uchebo mocht alleen op Mandanda af, maar die tikte naast.

Cercle Brugge: Delle, Cornelis, Wils, N'Diaye, Buysse, Smolders (87'Staelens), Van Roose, Van Acker, Uchebo, Naudts (67'Buyl), D'Haene (91'Deconinck). Charleroi: Mandanda, François (46'Gnohere), Dewaest, Martos, Willems, Satli (73'Lopez), Marcq (73'Ederson), Daf, Saglik, Kebano, Pollet. Doelpunten: 36'Cornelis 1-0, 55'Uchebo 2-0, 90'Buyl 3-0. Gele kaarten: Satli, Marcq.

DACH, Foto's Belga

Meer voetbalnieuws