Negen Antwerpenaren onderuit tegen Tubeke

Negen Antwerpenaren onderuit tegen Tubeke

Negen Antwerpenaren onderuit tegen Tubeke

Print
Het gaat van kwaad naar erger voor Antwerp in het nieuwe jaar. De Great Old is drie wedstrijden ver en pakt nul op negen, want ook een voetballend zeer pover Tubeke kaapte de drie punten weg uit Deurne-Noord. Bovendien slikten Manset en later Seppe Kil domweg rood. Maar nog veel erger én een zoveelste déjà-vu: Antwerp, dat wel vinnig startte en via Manset al erg vroeg op voorsprong kwam, moet nu al en dus alweer achtervolgen in de strijd om een periodetitel.

Antwerpcoach Jimmy Floyd Hasselbaink ging noodgedwongen op vier plaatsen met de keerborstel door zijn elf. Bostock en Güvenç waren geblesseerd, en Bakkenes en Mombongo-Dues, in Eupen zeker niet top, verzeilden op de bank. Seppe Kil en de even uit beeld verdwenen Nirisarike kwamen zo nog eens aan de aftrap. Net als Dom en de uit schorsing teruggekeerde Tano. Bovendien dropte Hasselbaink Maynard op het middenveld.

Tubeke, dat fileleed in Zemst had gekend, leek nog van slag, want het had alle moeite van de wereld om een vurig en erg hongerig gestart Antwerp van zich af te houden. Maar veel zoden bracht dat bikkelen niet aan de dijk, want de koppende Manset was er al snel want in minuut twee als de kippen bij om de Great Old op voorsprong te koppen. Antwerp bleef komen, maar de glijdende De Decker kwam een schoenmaatje of drie te kort.

Tubeke kreeg maar weinig lijn in zijn spel en trachtte dan maar gewoon zoveel mogelijk - letterlijk op de ondergeregende Bosuil - het water uit de eigen schuit te houden. Het grossierde ook al snel in iets te veel gele kaarten. Maar de Waals-Brabanders, op dat moment nog steeds meer knokkend dan voetballend, kregen ook wat terug voor dat gebikkel en gekibbel, want Doumbouya tikte nog net na het halfuur toch de gelijkmaker voorbij Terol: 1-1.

Een domper toen op de lichte Antwerpse schwung, want Manset mocht nog voor de rust beschikken met rood. Natrappen volgens scheids Geldhofs assistent, die zelf geen nanoseconde aarzelde.

Na de rust letterlijk een koude stortregendouche voor Antwerp, want Tubeke kwam via Ndabashinze op voorsprong: 1-2. Antwerpdoelman Joost Terol had beter bij de zaak kunnen zijn, en dat had ook de Antwerpaanhang, die de naam van de gevallen Björn Sengier scandeerde, ook in het snotje. Antwerp vond maar met mondjesmaat nieuw vertrouwen, en Seppe Kil trapte wel op Santos-Pravos, maar de rozengeur en maneschijn die Deurne-Noord eerst kende, bleef nu achterwege. En de Great Old moest de kelk tot op de bodem ledigen, want ook Seppe Kil keek tegen rood aan. De Antwerpaanhang, die suggereerde dat scheids Geldhofs moeder een vrouw van lichte zeden zou zijn, gooide toen nog wat meer olie op het dan al hete vuurtje. De Great Old bleef hopen en zoeken naar dat ene gaatje, maar vond het niet. Tubeke zag zelfs nog een derde goal afgekeurd én toch ook nog een bal die er wel rechtmatig in ging: 1-3.

Deurne-Noord mag andermaal een (korte) week wonden likken en mentale deuken uitblutsen. Maar dé hamvraag: hoeveel geduld heeft het Antwerpbestuur nu nog met coach Jimmy Floyd Hasselbaink?De komende week zal ongetwijfeld raad (en misschien nog wel bijkomend spelersmateriaal?) brengen.

STDR

Foto GMAX

Meer voetbalnieuws