OHL verslaat vicekampioen Zulte Waregem

OHL verslaat vicekampioen Zulte Waregem

OHL verslaat vicekampioen Zulte Waregem

Print
Oud-Heverlee Leuven heeft de drie punten thuis kunnen houden door met 1-0 van Zulte Waregem te winnen. Lukas Van Eenoo nam in de tweede helft de enige treffer van de partij voor zijn rekening.

Interimtrainer van OH Leuven Herman Vermeulen voerde tegen de vicekampioen meteen drie wissels door. Ngolok, Van Goethem en Messoudi kwamen opnieuw in de ploeg. Frankcy Dury hield zijn Zulte Waregem ongewijzigd, mét Thorgan Hazard in de basis.

Na een korte huldiging voor Gouden Schoen Thorgan Hazard en Trainer van het Jaar Francky Dury kon de wedstrijd van start gaan. OH Leuven startte de partij aanvankelijk zeer slordig. Zulte Waregem probeerde van die situatie te profiteren, maar op het kwartier vond het de alerte OHL-doelman Bailly op zijn weg, die een omhaal van Sylla fantastisch uit zijn doel ranselde. Leuven begreep de boodschap en herstelde het evenwicht. De bezoekers zakten echter steeds verder weg in de wedstrijd. In de 40ste minuut was het bijna zover voor de Leuvenaars, toen Van Goethem in twee keer tijd met zijn schot de dwarsligger tegenkwam. Oud-Heverlee Leuven kon zijn betere spel dus niet verzilveren en al snel was daar het rustsignaal.

Na de koffiepauze was het wel raak voor de Vlaams-Brabanders. Na slordig balverlies op het bezoekende middenveld, rukte Van Eenoo richting doel en torpedeerde hij het leer voorbij de Zultse goalie Bossut: 1-0. Een domper voor de bezoeker en drie minuten later moest het zelfs met tien verder, wanneer N'Diaye onbesuist ingleed op de enkels van Van Eenoo. OH Leuven behield de controle en stunt zo tegen de vicekampioen.

Met deze overwinning springen de Leuvenaren uit degradatiegevaar. De jump over Waasland-Beveren naar de 14de stek betekent dat de ploeg nu 22 punten uit 23 wedstrijden telt. Zulte Waregem staat door hun verlies nog steeds op gelijke hoogte met Anderlecht en Club Brugge op de tweede plaats. Deze laatste twee clubs spelen hun wedstrijd morgen, dus de troepen van Francky Dury kunnen met hun 44 punten uit 23 wedstrijden volgend weekend maar beter winnen willen ze nog bovenaan het klassement staan.

OH LEUVEN: Bailly, Raymaekers, Buysens, Wijns, Thompson, Van Goethem, Van Eenoo, Messoudi (71' Cerigioni), Ngolok (64' Karuru), Bandalovski, Ruytinx.
ZULTE WAREGEM: Bossut, Colpaert, Verboom (62' Cacérès), Hazard, Sylla, N'Diaye, Skulason, Conté, Duplus (74' Chen), D'Haene, Bongonda (63' Tarfi).
Doelpunt: 53' Van Eenoo 1-0.
Gele kaarten: Ngolok, D'Haene, Tarfi.
Rode kaart: 57' N'Diaye.
Scheidsrechter: Vanbecelaere.
Toeschouwers: 8.300.

BP

Meer voetbalnieuws