OHL klopt Zulte Waregem, Lierse wint na spektakelmatch

Print

OHL klopt Zulte Waregem, Lierse wint na spektakelmatch

Na de soap over de toekomst van Zulte Waregem heeft de nummer twee uit de competitie zaterdagavond met 1-0 verloren op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Van Eenoo scoorde het enige doelpunt van de match. KV Mechelen ging met 0-2 winnen in Bergen, Oostende versloeg in eigen huis Waasland-Beveren met 2-1, Cercle haalde het met 3-0 van Charleroi en Lierse won na een spektakelmatch met 3-4 van Kortrijk.

Bergen - KV Mechelen 0-2

Beide ploegen maakten er in de eerste helft een leuke wedstrijd van. Hun doelrijpe kansen werden echter niet omgezet. Na de onderbreking vonden de Mechelaars hun goede spel. Met resultaat, want op een weggewerkte hoekschop diende Junker de 0-1 op een schaaltje aan voor Destorme, die in de 70ste minuut met een krachtige volley de 0-1 in doel deponeerde.

Acht minuten later waren de scorebordjes ei zo na terug in evenwicht, maar de punter van Ericsson strandde tegen de doelpaal. Jonkie Vanlerberghe maakte er drie minuten voor tijd een onomkeerbare situatie van door de 0-2 eindstand te scoren op een lage voorzet van Diabang.

Lees ook: OHL verslaat vicekampioen Zulte Waregem

Kortrijk - Lierse 3-4

De partij begon veelbelovend. Reeds na twee minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Matton speelde de strakke voorzet van Pavlovic in doel. Een superefficiënt Lierse begon in de 23ste minuut aan zijn twee dolle minuten. Eerst Watt en daarna Bourabia maakten de snelle ommekeer een feit. Kortrijk ging in de tweede helft verder met zijn goede spel, maar weer was daar het dodelijk efficiënt Lierse in de 52ste minuut.

Watt vergrootte de voorsprong met zijn tweede van de avond: 1-3. De thuisploeg maakte in de 67ste minuut de 2-3 aansluitingstreffer via Coulibaly, maar in de 75ste minuut mocht ook Lierenaar Bourabia zijn tweede van de avond tegen de netten prikken waardoor het 2-4 in het voordeel van de Antwerpenaars stond. Santini maakte de match twee minuten voor tijd nog retespannend, maar zijn 3-4 doelpunt werd uiteindelijk niet meer dan een eerredder.

Lees ook: Cercle zo goed als gered

Oostende - Waasland-Beveren 2-1

Oostende liet meteen zijn grinta zien met zijn dominante spel. In de 19de minuut zette Siani zijn elfmeter feilloos om. Na de rust rukten de bezoekers steeds meer op en dat werd in de 56ste minuut beloond, wanneer een hoekschop van Henkens via de wind in het doel van Oostende verdween. De thuisploeg herstelde hun misgelopen voorsprong in de 74ste minuut, wanneer Brillant met een kopslag de onfortuinlijke Coosemans de genadeslag gaf en zo de 2-1 eindstand vastlegde.

Lees ook: Zwarte dag voor Waasland-Beveren

Cercle - Charleroi 3-0

Charleroi was in de eerste periode de betere ploeg, maar toch was het Cercle Brugge dat met een voorsprong de rust in ging. Rechtsback Cornelis zwiepte in de 36ste minuut zijn vrije trap voorbij een aan de grond genagelde Mandanda: 1-0. In de tweede helft scoorde de vereniging nog twee doelpunten via Uchebo en Buyl. De partij eindigde zo in een duidelijke 3-0.

Lees ook: Lierse stunt op Kortrijk na doelpuntrijke wedstrijdOHL - Zulte Waregem 1-0

Na een felle start van de bezoekers herstelden de Leuvenaars al snel het evenwicht. Vlak voor de rust zag OHL-middenvelder Van Goethem zijn doelpoging op de dwarsligger uiteenspatten. Beide ploegen gingen dus met een doelpuntarm gelijkspel de rust in. In de 55ste minuut maakte Van Eenoo de verlossende treffer. Zulte Waregem moest enkele minuten later nog met tien verder, waardoor de thuisploeg de wedstrijd gemakkelijk kon uitspelen.

Lees ook: Destorme geeft Draken nieuwe dreun

Zulte Waregem blijft vierde met 44 punten, maar kan zondag de kloof met Anderlecht en Club Brugge (beiden 44) wel groter zien worden. Standard, dat het vrijdag met het kleinste verschil haalde uit bij Lokeren, blijft leider met 54 punten. Lokeren is vijfde met 39 punten. Racing Genk (35) sluit de top zes af.

FiVr/BP/Belga, Foto's Belga

Meer voetbalnieuws