Jean-Marie Dedecker: "Ik ga nooit opgeven"

"Ik heb nog nooit opgegeven, en zal dat nu ook niet doen." Dat zei een strijdvaardige Jean-Marie Dedecker zaterdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Lijst Dedecker (LDD) in Middelkerke. Dedecker gaf mee de lijst in West-Vlaanderen te trekken, en zet Ulla Werbrouck op plaats twee.

fvranckx

Voorzitter Dedecker liet niet in zijn kaarten kijken, nadat eerder deze week plannen naar buiten kwamen om al zijn topspelers terug te trekken in West-Vlaanderen. Zo zou LDD alles op die provincie zetten om er de kiesdrempel te halen.

"Ik weet waarom hier veel camera's staan, maar ik moet het antwoord schuldig blijven. Pas binnen een week tot veertien dagen ga ik het vertellen", aldus Dedecker. "Maar in de Eerste Wereldoorlog terugtrekken achter de IJzer bleek wel een goede zet", blikte hij terug op de bekendmaking van de plannen.

"Reglementitis"

Dedecker kon wel een inkijkje geven in zijn verkiezingsprogramma. "Het is een goed programma want we worden zelfs gekopieerd". Confederalisme en mobiliteit zijn twee speerpunten van LDD. "De federale regering is een belastingregering en de Vlaamse een fileregering", meent Dedecker.

Daarnaast pleit hij ook tegen de "reglementitis" van de maatschappij en de GAS-boetes.

Op de zevende verjaardag van zijn partij erkent Dedecker dat ze door een moeilijke periode gaan.

"Maar volgens een eigen peiling bij 2.000 West-Vlamingen halen we nog steeds 6,1 procent. Ik ga niet opgeven. Ik geloof nog steeds in verandering en verbetering. We hebben de komende tijd wel harde noten te kraken", besloot de voorzitter. De slogan wordt dan ook "Dedecker, niet te kraken".

Belga, Foto PN

Vastgoed

Jobs in de regio