CD&V: "Iedereen moet jaarlijks 700 euro meer overhouden"

CD&V: Iedereen moet jaarlijks 700 euro meer overhouden

CD&V: "Iedereen moet jaarlijks 700 euro meer overhouden"

Print
Op de nieuwjaarsreceptie van CD&V heeft Vlaams minister-president Kris Peeters zaterdagavond uit de doeken gedaan dat zijn partij met een voorstel voor een investeringsplan ter waarde van 2,7 miljard euro naar de kiezer trekt. Een van de blikvangers van dat plan is het optrekken van de belastingvrije som tot het leefloon voor alleenstaanden. Daardoor moet iedereen elk jaar 700 euro meer overhouden.

In zijn toespraak zei Peeters dat CD&V volgens hem bestaat "uit mensen die liever keihard werken aan de toekomst dan te kankeren op anderen". Zonder andere partijen bij naam te noemen, zei de minister-president dat de Vlaamse christendemocraten "met inhoud naar de Vlaming durven gaan".

"Gene zever"

Peeters zette de verwezenlijkingen van de Vlaamse en de federale regeringen tijdens de voorbije legislatuur in de verf en ging vooral in op het werk van de CD&V-ministers. "Geen geroep of getier, geen nummertjes voor de tribune, gene zever. Gewoon hard werk", klonk het. Of nog: "Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen."

Eind volgende maand, op 28 februari, stelt de CD&V het sociaal-economisch plan voor dat ze aan de kiezer wil presenteren. Peeters lichtte zaterdag alvast een tipje van de sluier. In het voorstel, legde hij uit, "staat onder andere een plan om 2,7 miljard euro extra te investeren in economie en innovatie, scholen en zorg, mobiliteit en een schoner leefmilieu".

Onder de noemer 'loon naar werk' staat in het investeringsplan dat het eerste stuk van het inkomen, waarop geen belasting moet worden betaald, opgetrokken wordt. "Dat betekent dat er elk jaar 700 euro zal bijkomen", legde Peeters uit. Concreet betekent dit dat het belastingvrij minimum verhoogd zou worden van 6.800 euro tot 9.800 euro, het leefloon voor alleenstaande personen.

Belga, Foto PN

Nu in het nieuws