Juan Mata wordt duurste transfer uit geschiedenis Man U

Manchester United heeft met Chelsea een overeenkomst bereikt over een transfer van de Spaanse international Juan Mata. Dat meldt de Engelse kampioen op zijn website. De club van Marouane Fellaini en Adnan Januzaj bevestigde ook dat de transfer de duurste uit de clubgeschiedenis zal zijn.

Naar verluidt zou Manchester 37 miljoen pond (44,6 miljoen euro) op tafel leggen om Mata los te weken bij Chelsea. In 2008 werd er 30,75 miljoen pond (37 miljoen euro) betaald om de Bulgaarse spits Dimitar Berbatov over te nemen van Tottenham. De transfer van Fellaini van Everton naar Manchester United, in september 2013, kostte de club 27 miljoen pond (32,6 miljoen euro).

Mata moet wel nog tot een persoonlijke overeenkomst komen met Manchester United en de medische testen doorstaan. De 25-jarige offensieve middenvelder speelde sinds 2011 voor Chelsea. Voordien verdedigde het jeugdproduct van Real Madrid vier seizoenen lang de kleuren van Valencia. De voorbije twee campagnes was hij Speler van het Jaar bij Chelsea, maar onder Jose Mourinho had hij geen basisplaats meer.

Belga, Foto PN

Meer sportnieuws