"Wegenwerken op E19 zijn noodzakelijk kwaad" (video)

Het Vlaams agentschap Wegen en Verkeer weerlegt de kritiek over de verkeershinder op en rond de E19 tussen Zemst en Rumst. "De werken op de E19 werden al aan het begin van de week aangekondigd. Bovendien was er overleg met de wegpolitie. Overleg met lokale politie is niet gebruikelijk", zegt Peter Bruyninckx van Wegen en Verkeer Antwerpen zaterdag. Door de goede weersomstandigheden zouden de werken zondagochtend al afgerond zijn.

fvranckx

Wegen en Verkeer hamert erop dat de werken op de E19 noodzakelijk zijn voor de veiligheid van automobilisten. "Het gaat om een gevoelige weg waar veel verkeer passeert. Door preventief te handelen, willen we de schade aan het wegdek beperken", zegt Bruyninckx.

Hij betreurt de hinder maar wijst erop dat de werken ruimschoots op voorhand zijn aangekondigd. "Sinds maandag staan er panelen langs de E19 en via verschillende media verspreidden we het nieuws. De Stad Mechelen moet die communicatie dus ook hebben ontvangen."

Dat de lokale politie van Mechelen niet op de hoogte werd gebracht, is de normale gang van zaken. "Enkel als er omleidingen nodig zijn, is er overleg met de lokale politie. Nu volstond het contact met de wegpolitie", aldus Bruyninckx op de kritiek van Mechels burgemeester Bart Somers.

Bekijk ook de reportage van VTM:

Belga, Foto PH


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio