Somers geeft Vlaanderen schuld van verkeerschaos

Somers geeft Vlaanderen schuld van verkeerschaos

Somers geeft Vlaanderen schuld van verkeerschaos

Print
Mechelen - Burgemeester Bart Somers (Open Vld) reageert ontstemd op de wegenwerken die momenteel worden uitgevoerd op de E19 rond Mechelen. Die zorgen voor lange files. "Zulk een verkeerschaos op een zaterdag. Ik vind dit niet kunnen. Vooral omdat de Vlaamse overheid het heeft nagelaten om overleg te plegen met onze politie. Voor ons is het nu improviseren", zegt hij.

De Mechelse politie heeft extra manschappen opgevorderd om op de kruispunten het verkeer te regelen. Heel de stad slibt dicht. Zaterdagnamiddag moesten automobilisten al twee uur aanschuiven op de E19, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Burgemeester Somers pikt het niet dat er geen overleg is geweest tussen het Vlaams gewest en de lokale politie van Mechelen. Door de werken ziet de burgemeester de secundaire wegen rond zijn stad vollopen met auto's, waardoor de lokale politie van Mechelen moet improviseren om het verkeer in goede banen te leiden. "Er is geen enkel contact geweest met onze lokale politie. Zo creëert het Vlaams gewest verkeerschaos op grote schaal", zegt de liberaal. Open Vld maakt geen deel uit van de Vlaamse regering.

"Het Vlaams Verkeerscentrum had deze hinder voorspeld maar volgens Wegen en Verkeer waren de werken dringend", zegt Hajo Beeckman. "De werken zouden tot zondagavond duren. Dus zondagmiddag kunnen de problemen zich opnieuw voordoen." Beeckman raadt automobilisten aan om via de A12 vanuit Brussel naar Antwerpen te rijden.

SVH/Belga, Archieffoto PN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio