"Wij lopen er altijd bij als vetzakken"

Wij lopen er altijd bij als vetzakken

"Wij lopen er altijd bij als vetzakken"

Print
Brecht - De bewoners van de Poppelaerstraat in Sint-Job zijn de zwarte smurrie in hun straat beu. "We kunnen nog niet te voet door de straat naar de bushalte zonder daar smerig aan te komen. Het wordt almaar erger. Zo kan het echt niet langer", zuchten de bewoners.

De Poppelaerstraat is een landweg in de beschermde Brechtse Heide. De weg verharden kan dus niet, maar de dienst Onroerend Erfgoed gaf in april 2012 wel de toestemming om de weg te verbeteren. Maar dat is volgens de buurtbewoners niet gebeurd. Frans en Lydie Kwick wonen al 28 jaar in de Poppelaerstraat. De weg was toen nog een zandweg met steengruis. De miserie is begonnen ruim tien jaar geleden toen het toenmalige gemeentebestuur besliste om er afschraapsel van asfaltwegen op te gieten.

Drie keer per jaar komen de gemeentediensten de smurrie afschrapen, maar dat is volgens de buurt een doekje voor het bloeden. "Dat helpt twee tot drie dagen. Daarna begint de miserie opnieuw. En het wordt alsmaar erger, de putten worden dieper, wagens rijden er zich in vast en wij lopen erbij als vetzakken", reageert Frans Kwick duidelijk geërgerd.

De gemeente ziet echter geen oplossing op korte termijn. "Voor die straat zijn er ook rioleringswerkzaamheden gepland en we zouden dan van de gelegenheid gebruik maken om de straat degelijk te verbeteren. Maar daarvoor hangen we af van de Vlaamse Milieumaatschappij, die bepaalt de agenda van die werken. Jammer genoeg is de Poppelaerstraat voor hen niet prioritair omdat er weinig bewoning is en de hoeveelheid vuilgracht relatief klein is", weet burgemeester Aerts.

Lees het volledige artikel in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

Elke Lamens
Foto W&F: "Op droge dagen als nu ligt de weg er zo bij. Dit is het beste wat we krijgen", zeggen bewoners Lydie en Frans Kwick-Saliën.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio