Voortbestaan 't Gazetje komt in gevaar

Voortbestaan 't Gazetje komt in gevaar

Voortbestaan 't Gazetje komt in gevaar

Print
Duffel - Nu ook Sint-Katelijne-Waver een belasting op gratis huis-aan-huisdrukwerk invoert, trekt François Coomans, de uitgever van 't Gazetje, opnieuw aan de alarmbel. "We kunnen dit niet blijven betalen."

Het Duffelse advertentieblad 't Gazetje bestaat 27 jaar en verschijnt wekelijks in Duffel, Kontich, Lint, Waarloos, Reet, Terhagen, Rumst en Sint-Katelijne-Waver. "Vanaf dit jaar moeten we die belasting op het verspreiden van reclamedrukwerk in al deze gemeenten betalen, nu ook Katelijne en Rumst dit invoerden. Het gaat voor ons om een jaarlijks bedrag van zo'n 40.000 euro, nagenoeg het dubbele van wat we vorig jaar betaalden", zegt François Coomans.

"Ik noem het een pestbelasting die de graaicultuur van deze gemeenten aantoont. Wij kunnen dit bedrag niet blijven ophoesten, temeer doordat als gevolg van de financiële crisis steeds meer adverteerders afhaken. Ik stel vier mensen tewerk, onder wie drie jonge mensen met kinderen. Ze dreigen allemaal werkloos te worden."

"Ik vind dat de gemeenten een onderscheid moeten maken tussen pure reclamefolders, van vooral nationale en internationale ondernemingen die over heel Vlaanderen verspreid worden, en lokale advertentiebladen die ook redactionele informatie verspreiden. Het belang van een blad als 't Gazetje mag je toch niet onderschatten. Wij zijn voor vele middenstanders de enige weg om een boodschap tot bij hun (toekomstige) klanten te krijgen."

Chris VAN ROMPAEY, foto PH

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio