Reynders: "De Wever mag van mij premier zijn"

Reynders: De Wever mag van mij premier zijn

Reynders: "De Wever mag van mij premier zijn"

Print
“Niet ik maar de Vlaamse kiezer beslist of de N-VA al dan niet in de nieuwe federale regering moet zetelen. Die regering mag van mijn part zelfs geleid worden door Bart De Wever. Maar van een zevende staatshervorming kan er géén sprake zijn.” Dat zegt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) in een gesprek met de redactie.

Het standpunt van Didier Reynders is des te opmerkelijker omdat Charles Michel, de voorzitter van MR, vorige week zwaar uithaalde naar de N-VA. “Ik haat nationalisten”, zei Charles Michel in 'De Zevende Dag', waarmee hij de facto de deur sloot voor NVA- regeringsdeelname. Reynders is het daar niet mee eens.

Democratie

Hij vindt dat de democratie moet spelen. Het enige waar hij niet over wil onderhandelen bij de vorming van de federale regering is een zevende staatshervorming en de vraag van de N-VA naar confederalisme. “Sociaaleconomische hervormingen zijn nu de prioriteit”, zegt Reynders, die in het interview ook pleit om eerst de federale regering te vormen en pas daarna de regionale regeringen. “Regeren met dezelfde partijen (Reynders heeft het dus niet over families, red) op federaal en regionaal niveau is gemakkelijker.”

Lees meer in uw weekendkrant.

ED, foto Isopix

Nu in het nieuws