"Van roodharigen wordt op seksueel vlak méér verwacht"

Van roodharigen wordt op seksueel vlak méér verwacht

"Van roodharigen wordt op seksueel vlak méér verwacht"

Print
Waarom zou ik per se voor tv willen gaan werken als ik als radiopresentatrice de perfecte job heb? Ik wil niet voor zo’n camera staan en denken: "Fuck , ik had nee moeten zeggen.” En toch is Linde Merckpoel (29) - die haar dagdagelijkse leven deelt met Gilles ‘De Slimste Mens’ De Coster (33) - vanaf dinsdag te zien in ‘Manneken Pis’, het nieuwe Eén-programma dat haar naar landen als Roemenië, Thailand en Zuid-Afrika bracht.

Het leven van Linde ziet er sinds kort een beetje anders uit dan voorheen. Onder meer doordat ze haar Studio Brussel-programma ‘Linde Late Night’ inruilde voor ‘Linde Live’, dat elke werkdag om vier uur in de namiddag in de ether gaat. En dat heeft blijkbaar positieve gevolgen voor haar sociale leven. “Dit komt mijn relatie zeker ten goede”, zegt ze. “Gilles en ik zitten ’s avonds zelfs samen aan tafel, dat gebeurde vroeger zelden. En nu we dat wél doen, vind ik het ook heel belangrijk.”

In ‘De Natte Kelder’ geef je gestalte aan het personage Rosse Linde. Dat doe je wel vaker, je roodharigheid uitspelen. Het doet wat denken aan Margriet Hermans: toen ze nog presentatrice was, begon ze vaak zelf over haar zwaarlijvigheid om de lachers een stap voor te zijn.

“Ze lachen me niet zo vaak uit, hoor. Maar ik stop het ook niet weg dat ik rood haar heb, want het ís gewoon zo. Tja, op seksueel vlak wordt er van een roodharige blijkbaar automatisch meer verwacht, dus is het maar logisch dat ik mezelf Rosse Linde noem in een eroti - sche rubriek als ‘De Natte Kelder’. Neem nu Elodie Ouedraogo, zij is toch ook de eerste om te lachen met moppen over negerinnentetten . (lacht) Daar moet je het mee vergelijken.”

Jo Smeets
Foto Kris Van Exel

Nu in het nieuws