1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Marcel Vanthilt en Jan Van Rompaey op bezoek bij Eddy Wally

Eddy Wally (81) blijft verbazen. Vrijdag ontving hij Marcel Vanthilt en Jan Van Rompaey in een nagebootste 'Paris Las Vegas', de feestzaal die The Voice ooit runde in Ertvelde. Uw krant mocht de ontmoeting exclusief bijwonen.

drombouts

Het rendez-vous in Wachtebeke kwam er op vraag van Gilbert Van Hoecke, de gewezen huisfotograaf van The Voice of Europe. "Ik ga Eddy nog vaak opzoeken", vertelt hij. "Tijdens mijn laatste bezoek haalde hij herinneringen op aan zijn samenwerking met Vanthilt en Van Rompaey. Het was zijn uitdrukkelijke wens om de twee tv-makers nog eens te ontmoeten."

De opbouw van het 'Paris Las Vegas'-decor nam twee dagen in beslag. "Ik heb na het sluiten van Eddy's feestzaal een aantal interieurstukken kunnen redden. Die doen nog altijd dienst voor activiteiten als deze. Eddy geniet daar zichtbaar van. Hij mag dan deels verlamd zijn, zijn geest en geheugen doen het nog prima."

Villa Vanthilt

Als reportagemaker voor het tv-programma 'Echo' stond Jan Van Rompaey eind de jaren zestig mee aan de wieg van Wally's steile vlucht als zanger. "Hij zegt nog altijd dat ik hem 'groot' heb gemaakt", lacht Jan. "Nadat wij hem 'Chérie' lieten zingen, ging zijn carrière inderdaad goed aan het rollen. Eddy is oud geworden, maar hij herkende me onmiddellijk. Mijn respect voor hem blijft groot."

De laatste samenwerking tussen de zanger uit Zelzate en Marcel Vanthilt dateert van augustus 2010. "Toen gaf hij in Kortrijk schitterend optreden", blikt de presentator terug. "Het viel me toen op dat hij verdraaid goed wist waar hij mee bezig was, al liet zijn imago anders vermoeden."

Het is niet uitgesloten dat Wally tijdens de zomermaanden nog een laatste keer opdraaft in Villa Vanthilt. "We hebben er alleszins over gesproken", verklapt Marcel. "Volgens zijn dochter Marina is zo'n acte de présence in Villa Vanthilt fysiek nog haalbaar. Afwachten of het echt gaat lukken."

Eddy Wally is binnenkort te zien in 'Kroost', dat vanaf 10 februari loopt op VIER.

Peter Briers Foto's Stefaan Van Hul

Vastgoed

Jobs in de regio