Schepen heeft gesprek met vermeende Syriëstrijder

Schepen heeft gesprek met vermeende Syriëstrijder

Schepen heeft gesprek met vermeende Syriëstrijder

Print
Mechelen - Eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) heeft een gesprek gehad met de vermeende Syriëstrijder uit Mechelen.

"Ik vond dat mijn plicht als schepen van juridische zaken en diversiteit, ja zelfs als vader van jonge kinderen die in Mechelen opgroeien", zegt hij. Hendrickx reageert daarmee op uitlatingen van gemeenteraadslid Frank Creyelman (Vlaams Belang). Die maakte de zaak publiek en betreurt dat hij niet bij het gesprek werd betrokken. Volgens hem heeft de eerste schepen dat beloofd, maar die ontkent dat.

Hendrickx (foto) zegt dat hij de vermeende Syriëstrijder erop heeft gewezen dat zijn gedrag ontoelaatbaar was. "De man in kwestie heeft zich daar uitvoerig voor verontschuldigd. Hij bevestigde ook wat de politie mij al had laten weten: namelijk dat hij nooit in Syrië is geweest en dat al wat hij daar op Facebook over postte, gepoch was. Ik heb hem ook laten weten dat ik het dossier heb laten overmaken aan de politie en aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding", vertelt de eerste schepen.

Met de man zouden ook afspraken zijn gemaakt om zich positief te engageren. "Als er ooit een jongen of een meisje uit Mechelen naar Syrië zou willen vertrekken, zullen wij daar samen naartoe stappen om dit hem of haar uit het hoofd te praten."

SVH

Archieffoto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio