Echte Safety First zit in Wommelgem

Echte Safety First zit in Wommelgem

Echte Safety First zit in Wommelgem

Print
Wommelgem - "Nieuwe klanten vragen ons soms om te lachen wie de Smos is. Maar wij gaan zeker geen klacht indienen tegen VTM", zeggen Jamal en Mohammed Abbad van het échte Safety First uit Wommelgem. De twee pakken het sportief op.

Na de bewakingsfirma Safe-T First uit Sint-Lambrechts-Woluwe, blijkt er nog een tweede bedrijf te bestaan dat zich op mogelijkse naamsverwarring met de VTM-sitcom over vier klungelinge veiligheidsagenten zou kunnen beroepen. Wie in de Draaiboomstraat in Wommelgem rijdt, ziet naast golfclub Ternesse een bedrijfsgebouw met de wegwijzer 'Safety First'. Even denken we dat er opnames van de komische reeks aan de gang zijn en de pijl de catering de weg moet wijzen, maar de bedrijfstelefoon wordt er wel degelijk opgenomen met de boodschap "Hallo, met Safety First, kan ik u helpen?"

Het gaat om het veiligheidsadviesbureau van de broers Jamal en Mohammed Abbad, die sinds 2004 gespecialiseerd zijn in opdrachten voor de chemie- en petrochemische sector. Of zij VTM ook voor de rechter gaan dagen zoals de naamsgenoot uit Sint-Lambrechts-Woluwe? Daar was de bedrijfsnaam niet eens exact hetzelfde geschreven, terwijl dat bij hen wel het geval is.

"Toen we vorig jaar hoorden dat er opnames bezig waren voor een programma dat Safety First zou gaan heten, stonden we eerst wel wat argwanend. We hebben het productiehuis gecontacteerd om uitleg te vragen", vertelt Jamal Abbad. "Daar schrokken ze heel hard dat de naam al bestond. Ze hebben ons uitgelegd wat de bedoeling was en dat het om een ludiek programma ging. Voor ons is het geen probleem. Wij ondervinden zeker geen nadeel van de reeks. Integendeel, mensen moeten nu spontaan glimlachen als ze onze naam horen. Het ijs is sneller gebroken bij het eerste contact. Als we ergens aankomen, vragen ze soms wie Smoske is. (lacht) Het is ook goed voor onze naamsbekendheid en ze komen al surfend op onze site www.safety-first.be."

Kristin Matthyssen
Foto Kristin Matthyssen

Lees het volledige verhaal vandaag in uw weekendkrant

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio