Eerste herdenking steekpartij sinds veroordeling Kim De Gelder

In Dendermonde is donderdagvoormiddag aan de voormalige crèche Fabeltjesland een stille herdenking gehouden voor de slachtoffers van Kim De Gelder. "Het proces en de veroordeling van De Gelder hebben niet alles weggeveegd, maar de onzekerheid over de gerechtelijke afloop is weggevallen", zegt burgemeester Piet Buyse.

ikerremans

Kim De Gelder bracht op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis- Dendermonde. Hij bekende ook dat hij op 16 januari 2009 de moord pleegde op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene. Het Gentse hof van assisen veroordeelde De Gelder op 22 maart 2013 tot levenslang voor vier moorden en 25 moordpogingen.

Afgevaardigden van het stadsbestuur, het OCMW, de lokale politie en de brandweer legden om 11 uur bloemen neer aan de herdenkingsmuur voor de slachtoffers in Fabeltjesland. "Het is exact vijf jaar geleden, maar de herdenking zal blijven plaatsvinden zolang er behoefte is bij de slachtoffers. Vorig jaar stonden we aan de vooravond van het proces. Nu is die knagende onzekerheid weggevallen en moeten we ons daarover geen zorgen meer maken. Dit zal altijd geen dag als alle andere zijn voor Dendermonde", aldus burgemeester Piet Buyse.

De parochie Sint-Gillis-Dendermonde herdenkt de steekpartij zondag om 10 uur. Het thema van de viering is "Hoop drijft ons voort". Na afloop van de eucharistieviering zullen de aanwezige kinderen een kaart aan een witte ballon bevestigen en die boodschap de wereld insturen.

Belga Foto Geert De Rycke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER