Twee doden bij ontploffing Umicore Olen

Twee doden bij ontploffing Umicore Olen

Twee doden bij ontploffing Umicore Olen

Print
In de fabriek van materiaaltechnologiebedrijf Umicore in Olen heeft er donderdagmorgen een ontploffing plaats gevonden. Daarbij stierven twee onderhoudsmedewerkers van het bedrijf. Het gaat om een 27-jarige man uit Olen en een 54-jarige man uit Geel. Dat bevestigt de directie van het bedrijf.

De gemeente Olen bevestigt dat "er een incident is geweest", maar dat er geen gevaar is voor de omgeving. "De slachtoffers zijn twee onderhoudsmedewerkers die aan de slag waren in een silo", zegt Raf Hendrickx, communicatiemanager van Umicore Olen. "Daar vond om 9.50 uur om een nog onbekende oorzaak allicht een soort reactie plaats, ondanks onze strikte veiligheidsmaatregelen. Wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht."

Grote verslagenheid

"Er is geen brand ontstaan en er was geen gevaar voor andere werknemers of de omwonenden van het bedrijf", aldus directeur van de site Jan Vliegen (foto). Die explosie zorgde voor weinig materiële schade, maar de productie-afdeling waar het ongeluk gebeurde ligt momenteel stil. "De verslagenheid is erg groot", zegt Vliegen.

De twee slachtoffers zijn een 27-jarige man uit Olen en een 54-jarige man uit Geel. De directie benadrukt dat het om eigen werknemers van het bedrijf met beide jarenlange ervaring. Zij zouden om het leven zijn gekomen door de explosie.

Slachtofferondersteuning

Umicore stelt voorts in een persbericht dat het zoveel mogelijk ondersteuning biedt aan de nabestaanden en collega's van de slachtoffers. Familieleden die contact willen opnemen met het bedrijf, kunnen dat via het telefoonnummer 014/24 52 55 of 014/24 52 56.

Bij Umicore in Olen werken ongeveer 1.000 mensen. Het bedrijf produceert en verkoopt er hoofdzakelijk producten op basis van nikkel en kobalt, voor een brede waaier van toepassingen.

Archiefbeeld boevn: HVG
Foto midden JoDW: Directeur Jan Vliegen tijdens de persconferentie

MEEST RECENT