Kempenaars komen om bij explosie in Umicore

Print

Kempenaars komen om bij explosie in Umicore

Olen - In de fabriek van materiaaltechnologiebedrijf Umicore in Olen heeft er donderdagmorgen om 9u50 een ontploffing plaats gevonden. Daarbij stierven twee onderhoudsmedewerkers van het bedrijf. Het gaat om de 27-jarige Bob V.d.W. uit Olen en de 54-jarige Marc B. uit Geel.

De slachtoffers waren onderhoudswerken aan het uitvoeren aan een opslagtank van de productie, zo stelt het bedrijf in een persbericht. "Daar vond om een nog onbekende oorzaak allicht een soort reactie plaats, ondanks onze strikte veiligheidsmaatregelen. Wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht." Dat laat Raf Hendrickx, communicatiemanager van Umicore Olen, weten. Politie en parket zijn ter plaatse en voeren samen met veiligheidsdiensten en ingenieurs onderzoek naar de oorzaken.

Grote verslagenheid

"Er is geen brand ontstaan en er was geen gevaar voor andere werknemers of de omwonenden van het bedrijf", aldus directeur van de site Jan Vliegen (foto, links). Die explosie zorgde voor weinig materiële schade, maar de productie-afdeling waar het ongeluk gebeurde ligt momenteel stil. "De verslagenheid is erg groot", zegt Vliegen.

De twee slachtoffers zijn de 27-jarige Bob V.d.W. uit Olen en de 54-jarige Marc B. uit Geel. De directie benadrukt dat het om eigen werknemers van het bedrijf met beide jarenlange ervaring. Zij waren bezig met laswerken in een tank, met daarin resten van een chemisch product.

De familieleden van de slachtoffers werden zo snel mogelijk ingelicht. Umicore heeft voor hen extra ondersteuning voorzien. Het bedrijf laat weten dat ook de andere werknemers psychologische bijstand krijgen. De komende dagen zullen ze zich kunnen wenden tot slachtofferhulp, laat het bedrijf weten.

Slachtofferondersteuning

Familieleden die contact willen opnemen met het bedrijf, kunnen dat via het telefoonnummer 014/24 52 55 of 014/24 52 56.

Bij Umicore in Olen werken ongeveer 1.000 mensen. Het bedrijf produceert en verkoopt er hoofdzakelijk producten op basis van nikkel en kobalt, voor een brede waaier van toepassingen.

Foto's JoDW
Foto midden: Directeur Jan Vliegen (links) tijdens de persconferentie


Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio