Burgemeester speelt zichzelf in 'Wat als?'

Burgemeester speelt zichzelf in 'Wat als?'

Burgemeester speelt zichzelf in 'Wat als?'

Print
Grobbendonk - De Grobbendonkse burgemeester Herman Cambré (sp.a) speelt zichzelf in een hilarisch filmpje. Ten midden van de politieke malaise in zijn dorp, verliest de burgervader duidelijk niet zijn zin voor humor.

Het filmpje -gemaakt door gemeentepersoneel- diende aanvankelijk om een personeelsvergadering op te leuken, maar vond zijn weg naar het internet. De sketch is een parodie op het programma Wat Als. "Wat als... de brug nooit hersteld was? Die hypothese vormt het uitgangspunt van ons filmpje", legt sportconsulent en bedenker Steven Anthonis uit. "De brug tussen Grobbendonk en deelgemeente Bouwel was na een ongeval jaren onderbroken. Als ze nooit was hersteld, was Bouwel nu misschien onafhankelijk of waren we gefusioneerd met buurgemeente Herenthout?"

Burgemeester Cambré komt -tot ontgoocheling van de Bouwelaars- met een plan op de proppen. Hij zet zijn rol bijzonder overtuigend neer. "Ik stichtte dan ook de lokale toneelkring Stad Ouwen en speelde misschien wel zestig rollen", blikt Cambré terug. "Door mijn drukke politieke bezigheden beperk ik me nu tot kleinere bijrollen. Maar ik mis het wel, dat acteren. Al is de politiek op een zeker niveau ook toneel (lacht). Enfin, ik ben blij dat we weer eens positief in het nieuws komen. De laatste tijd rommelt er aardig wat in Grobbendonk. Maar ik ga dat oplossen, als burgemeester is dat mijn voornaamste rol."

Cafébaas Charel Cloos, al dertig jaar lang achter de tap van het legendarische Bouwelse café 't Toreke, vertolkt ook een glansrol als nachtburgemeester.

Lees het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Kempen.

Stefan LAENEN
Foto HVG

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio