Novartis zal tientallen miljoenen investeren in Puurse vestiging

Novartis gaat enkele tientallen miljoenen euro investeren in de vestiging van divisie Alcon, in Puurs. Dat zei eerste minister Elio Di Rupo woensdag op het World Economic Forum in Davos. Bij het farmabedrijf is te horen dat het gaat om een investering in biofarmaceutica, waarvoor extra productielijnen moeten worden opgestart.

dvansant

Di Rupo heeft pas donderdag een gesprek met Felix R. Ehrat, een van de toplui van het Zwitserse bedrijf, maar wou woensdag al kwijt dat Novartis een aanzienlijke investering plant in Puurs. Die fabriek is momenteel wereldleider voor de productie van oogmedicijnen en dat zal worden uitgebreid met biofarmaceutica, geneesmiddelen die worden aangemaakt met gebruik van levende cellen. De ontwikkeling van biofarma loopt parallel met de ontcijfering van ons dna.

Novartis bevestigt dat het om een aanzienlijke investering gaat, maar kan nog niets kwijt over het precieze bedrag of de impact op de werkgelegenheid in de Antwerpse gemeente.

Joe Jimenez, ceo van Novartis, maakte in mei vorig jaar bekend dat de uitbreiding van de productielijnen werd bestudeerd. Hij bracht toen een bezoek aan de vestiging met Vlaams minister-president Kris Peeters, in diens woonplaats Puurs. Ook Peeters heeft donderdag een ontmoeting met Felix Ehrat.

Foto ISOPIX BELGA

MEER OVER Elio Di Rupo

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio