Proces kinderverminking: Spraken slachtoffertjes de waarheid?

Proces kinderverminking: Spraken slachtoffertjes de waarheid?

1 / 2

Proces kinderverminking: Spraken slachtoffertjes de waarheid?

Liegen de kinderen of spreken ze de waarheid? Dat is volgens advocaat Walter Damen (foto, tweede van rechts) dé hamvraag op het assisenproces van Daniela Mancini (36). Hij treedt voor de twee slachtoffertjes en hun moeder op, die zich burgerlijke partij hebben gesteld. Dinsdag werd de jury samengesteld.

jrosquin

De Braziliaanse ontkent dat ze de meisjes van toen 2 en 5 jaar met ontstopper bespoot en zegt dat hun moeder hen tegen haar heeft opgezet, maar dat betwist Damen. "De meisjes wezen in het ziekenhuis al met de vinger naar de beschuldigde, dus nog voordat hun moeder er was. Ze zijn daar ook altijd aan blijven vasthouden. Wij geloven rotsvast in hen en we zijn dan ook heel nieuwsgierig naar wat mevrouw Mancini vrijdag tijdens haar verhoor zal verklaren."

Kinderen niet op proces

De kinderen zullen niet aanwezig zijn op het proces en worden door de familie zo goed mogelijk afgeschermd. "Ze weten dat het proces eraan komt en ze zijn er enorm mee bezig. Het is niet gemakkelijk voor hen en ze hopen dat het snel achter de rug is", aldus Damen.

Het jongste meisje, nu 4,5 jaar, liep de zwaarste brandwonden op. Ze heeft ruw littekenweefsel op haar borstkas en buik en is voor het leven verminkt. Haar oudere zus van nu 7,5 jaar was er fysiek minder erg aan toe, maar wordt vooral nog psychisch opgevolgd, omdat ze de feiten bewuster heeft meegemaakt.

De inzet van het proces is groot. Als Daniela schuldig wordt verklaard, hangt haar maximum dertig jaar cel boven het hoofd. Het arrest valt waarschijnlijk op maandag 3 februari.

Contacten verliepen stroef

De vader van de meisjes had Daniela tijdens een zakenreis in Brazilië leren kennen. In het voorjaar van 2011 kwam ze bij hem in Kontich wonen. De contacten met zijn dochters, die om de twee weken een weekend bij hem kwamen, verliepen stroef.

Daniela zit sinds de feiten in voorhechtenis. De vader van de slachtoffers blijft haar steunen en heeft zich ook geen burgerlijke partij tegen haar gesteld. De moeder, de slachtoffers, de grootouders en een oom deden dat wel.

Foto boven JHS: de verdachte op de beklaagdenbank Foto midden JHS: De advocaten, waaroner Walter Damen, van de kinderen en de moeder

MEER OVER Walter Damen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio