Politie twijfelt aan verhaal 'rechtsrijder'

Niemand van het korps dat zaterdagnacht bij de alcoholcontrole aanwezig was, herinnert zich de Renault Espace van mijnheer Van Den Kieboom”, zegt Patrick Crabbé, hoofdinspecteur van politiezone Hekla. Patrick Van Den Kieboom reageert laconiek. “Waarom zou ik mijn verhaal verzinnen?”

dvansant

Zaterdagnacht moest niet bestuurder Patrick Van Den Kieboom, maar wel zijn vrouw/passagierster blazen tijdens een alcoholcontrole. Een agente van de politiezone Hekla had niet gezien dat de man uit Kontich met een wagen reed waarin het stuur aan de rechterkant staat. Alle media pikten het verhaal gisteren op. Zelfs de Nederlandse NOS en De Telegraaf brengen het bericht.

Maandag is niet alleen Van Den Kieboom overstelpt met telefoontjes, ook de telefoon van Hekla-hoofdinspecteur Patrick Crabbé heeft niet stilgestaan. “Interne Zaken zal nu onderzoeken wat er precies is gebeurd”, zegt Crabbé. “Ik heb maandag meermaals navraag gedaan bij de agenten die zaterdagnacht aanwezig waren: niemand kan zich dat type auto herinneren. We twijfelen dus sterk aan het verhaal. Als uit het onderzoek toch zou blijken dat ten onrechte de passagierster en niet de bestuurder is gecontroleerd, zullen wij onze excuses aanbieden.”

Lees meer in uw krant

Foto Sarah Van den Elsken KARIN VANHEUSDEN

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio