Team Wham ligt voor op Wauters en Waes

Print

Team Wham ligt voor op Wauters en Waes

Niet Wauters, niet Waes, maar Wham staat momenteel aan de leiding. Wham, ofwel De Ideale Wereld-presentator Otto-Jan Ham heeft met zijn 'Team Wham' immers al meer facebookvrienden verzameld dan 'Team Waes' en 'Team Wauters' samengeteld.

Wauters vs Waes is in feite ook een strijd tussen de zender Eén en VTM. Bij De Ideale Wereld, op VIER, voelden ze zich wat over het hoofd gezien en daarom gingen ze op eigen initiatief de uitdagingen aan waar Koen Wauters en Tom Waes ook aan werden onderworpen.

VIER schoof zijn boegbeeld Otto-Jan Ham naar voren en die schafte zichzelf ook een stokoude fiets aan, hees zich in een vooroorlogs stoffen pak en ondernam de reis naar Bordeaux. Van daaruit zou hij dezelfde heroïsche fietstocht van meer dan 600 km naar Parijs afleggen. Bijgestaan door zijn weinig bevallige en niet altijd even hulpvaardige assisten Jonas Geirnaert en Jelle De Beule wist 'Wham' het heelhuids tot aan de finishlijn in Parijs te brengen.

Met 73 uur deed 'Wham' er een stuk langer over dan Wauters en Waes, maar niettemin wist hij meteen heel wat fans rond zijn team te verzamelen. Op Facebook heeft 'Team Wham' inmiddels al meer dan 8.000 fans. Dat zijn er behoorlijk meer dan 'Team Wauters' (6.500) en véél meer dan 'Team Waes' (1.500).

'Team Wham' is zich nu volop aan het voorbereiden op de moderne vijfkamp, om zo op sportief vlak ook zijn rivalen te kunnen kloppen.

Voor alle duidelijkheid: in het programma De Ideale Wereld wordt de draak gestoken met zaken die de nieuwsactualiteit domineren en dus ook het programma Wauters vs Waes. Wie de strijd tussen de VTM- en Eén-boegbeelden dus liever met een korrel zout wil nemen is bij DIW aan het juiste adres.

Volg De Ideale Wereld

JR

.

Nu in het nieuws