Philips laat tv-activiteiten over aan Taiwanese partner TPV

Philips laat tv-activiteiten over aan Taiwanese partner TPV

Philips laat tv-activiteiten over aan Taiwanese partner TPV

Print
Het Nederlandse elektronicaconcern Philips verkoopt zijn belang van 30 procent in TP Vision, een samenwerkingsverband op het gebied van tv's, aan de Taiwanese partner TPV. Dat maakte Philips maandag bekend.

De verkoopsom is afhankelijk van de toekomstige prestaties van het tv-bedrijf. Philips betaalt in eerste instantie 50 miljoen euro aan TP Vision, als een eenmalige investering in de toekomst van dat bedrijf. Die betaling wordt in de resultaten van het vierde kwartaal van 2013 verwerkt.

De licentieovereenkomst tussen Philips en TP Vision blijft van kracht. Wel is daarin de minimale hoogte van de royalty's die het Nederlandse bedrijf opstrijkt, verlaagd van 50 miljoen euro per jaar naar 40 miljoen euro per jaar.

De paperassen voor de ontbinding van het samenwerkingsverband, dat circa twee jaar geleden werd opgestart, worden naar verwachting in het eerste kwartaal ondertekend. De afronding wordt voorzien in de tweede helft van dit jaar.

Ook de activiteit van Philips in Brugge, waar televisies worden ontwikkeld, waren ondergebracht in het samenwerkingsverband.

Archieffoto EPA
BELGA

Nu in het nieuws