Vier jaar cel geëist voor man die MIVB-controleur doodsloeg

Het Brusselse parket heeft maandag een gevangenisstraf van 4 jaar geëist tegen Alexandre V.E., de 30-jarige man die op 7 april 2012 MIVB-controleur Iliaz Tahiraj doodsloeg.

jatimmermans

De 56-jarige Tahiraj deed op dat moment vaststellingen van een ongeval waarbij een kennis van V.E. betrokken was. "We mogen dit drama niet banaliseren, maar de verdachte is ook geen crapuul", zei de substitute van het Brusselse parket.

De dood van Iliaz Tahiraj veroorzaakte veel ophef, niet alleen binnen de MIVB zelf. "Het is dan ook een zeer herkenbare situatie', zei de substitute. "Iedereen kan op het verkeerde moment de verkeerde persoon tegenkomen. Maar iedereen kan op het verkeerde moment ook de verkeerde reactie hebben en ongelukkig uithalen."

Het parket is er immers van overtuigd dat V.E. niet de bedoeling had de MIVB-controleur te doden. "Hij was dronken en meer dan waarschijnlijk gefrustreerd omdat hij niet de antwoorden kreeg waarop hij dacht recht te hebben, hoewel hij niets te zoeken had bij dat ongeval", ging het parket verder. "Zeer waarschijnlijk heeft hij ook de gevolgen van zijn slag niet ingeschat of verwacht."

Dronken rijden

V.E. was als minderjarige betrokken bij een diefstal met geweld, maar heeft sindsdien geen misdrijven gepleegd. "Hij is wel zeven maal veroordeeld door de politierechtbank", aldus het parket. "Onder meer voor dronken rijden. Het is dan ook meer dan bedenkelijk dat hij de dag van de feiten opnieuw stomdronken is en achter het stuur van een wagen kruipt."

Het parket wees er ook nog op dat V.E. de voorwaarden die hem bij zijn vrijlating waren opgelegd, zeer goed heeft nageleefd.

Belga

Foto Belga, Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER