Passagier moet blazen, bestuurder niet

Het moet de meest lachwekkende alcoholcontrole zijn in twintig jaar BOB-campagne: een politieagente die de passagier laat blazen in plaats van de bestuurder. Die reed met een Britse wagen en daar zit het stuur aan de rechterkant. De BOB-blunder gebeurde zaterdagnacht in Edegem.

dvansant

Na de vrouw die te mooi was om te moeten blazen, is er nu de man die ‘verkeerd’ zat om een alcoholtest af te leggen. Een ‘BOB-blunder’ van formaat. “Ik ben nog altijd niet uitgelachen”, zegt bestuurder Patrick Van Den Kieboom uit Kontich, een dag na de opmerkelijke alcoholcontrole. Sinds 1,5 jaar rijdt hij met een Britse Renault Espace, met het stuur aan de rechterkant.

“Toen ik de politiecontrole zag, dacht ik: oei, ik heb twee Duvels en een pintje op”, zegt Van Den Kieboom. “Dat was wel al een paar uur voor de controle maar als ik had moeten blazen, dan was het op het nippertje geweest. Toen mijn vrouw haar raampje naar beneden deed, ging alles volgens routine. ‘Wilt u even blazen, mevrouw?’, vroeg de agente. Mijn vrouw deed dat, hoewel ze amper kon blazen door de slappe lach. Toch had de agente niets door.”

De politievrouw handelt de controle verder af, zonder ook maar één keer op te kijken. “Zeer goed mevrouw, de ‘S’ van safe. U heeft niets gedronken. Mag ik u de BOB-sleutelhanger overhandigen? Nog een prettige avond verder.”

Lees vandaag meer in uw krant. Foto SVDE, WB, SARE